Metzeler på banen med nyt sportsdæk

Racetec RR studioPå den netop overståede Eicma-udstilling i Milano præsenterede Metzeler et helt nyt sportsdæk. Racetec RR er udviklet og testet ved deltagelse i krævende gadeløb som f.eks. North West 200, Metzeler Ulster Grand Prix, Southern 100 og ikke mindst Isle of Man TT, hvor dækket sad på den vindende racer i Supersport.klassen, Gary Johnsons Triumph 675 Daytona. Disse løb køres som bekendt ikke på en racerbane, men på landeveje, der på alle andre dage er åbne for offentlig trafik. Forhold, som ifølge Metzeler har været særlig gunstige i arbejdet med at udvikle et sportsdæk, der ikke kun skal fungere på en racerbane, men også ved daglig kørsel på landevej.

Metzeler hævder, at de i forhold til den tidligere Racetec-generation har forbedret dækkets greb både på landevej og bane bl.a. takket være nyudviklede gummiblandinger. Styrepræcision og stabilitet er også øget, og samtidig har man sikret, at dækkets præstationer bevares over hele dets levetid. Bagdækket er i øvrigt af dualcompound-typen, som har blødt gummi på siderne for ekstra greb og hårdere gummi i midten for øget stabilitet og holdbarhed,

Racetec RR actRacetec RR kommer i tre hårdheder. Det bløde K1 (med blåt logo og blå stribe på trædefladen), som adskiller sig fra forgængeren ved også at kunne bruges ved lavere temperaturer og på mere ru asfalt. Det medium hårde K2 (med grønt logo og grøn stribe), som står rigtig godt fast også ved høje temperaturer og på finkornet asfalt. Og endelig det hårde K3 (med gult logo og gul stribe), som griber godt i et bredt temperaturspektrum og på alle typer asfalt.

Metzeler Racetec RR fås i alle gængse sportsdimensioner og er i butikkerne fra januar måned.

Annonce

Annonce