Motocross-medaljekampen afgjort på Mors

Et talstærkt publikum på ca. 2500 mennesker var vidner til nogle fantastisk tætte kampe, da årets danmarksmesterskab i motocross skulle afgøres i forgangne weekend. Kun få point afgjorde, hvem der skulle have guld, sølv og bronze, og vigtigst af alt, så kunne de enkelte kørere selv afgøre, om de skulle have en medalje om halsen. En situation der gjorde, at der for alvor blev gået til stålet.

I MX1-klassen stod guldkampen imellem Nikolaj Larsen og Stefan Kjer Olsen, hvor deres vigtigste opgave var at holde den anden bag sig. Specielt første heat udviklede sig til en intens kamp imellem de to, og alt imens Nichlas Bjerregaard stak af med sejren, så foregik dramaet bag ham. Det var Nikolaj Larsen, der tog første delsejr, og Larsen blev nr. 2 foran Kjer Olsen. Dermed var det kun 3 point, der skilte de to før sidste heat.

Sidste heat gik imidlertid langtfra som forventet, da Stefan Kjer Olsen røg ned i et startstyrt, og Nikolaj Larsen i samme situation måtte helt uden for banen for at undvige. Istedet stak Benjamin Strate og Simon Wulff af i front, og netop de to kæmpede om bronzemedaljen. Det store regnestykke begyndte derefter for alvor for speaker, TV-kommentatorer og publikummer, for både Nikolaj Larsen og Stefan Kjer Olsen kørte sig op i rækkerne. Dramaet endte med en heatsejr til Kim O. Sørensen efterfulgt af Nikolaj Larsen og Benjamin Strate, mens Stefan Kjer Olsen blev nr. 5. Derfor gik DM-titlen i MX1-klassen – og en pæn bonus fra arbejdsgiveren KTM – også til Nikolaj Larsen, mens Stefan Kjer Olsen fik sølv og Simon Wulff bronze.

I MX2-klassen lå Mathias Gryning lunt i svinget til at tage guldet, og mens Jakob Kjær Nielsen sprudlede i spidsen af feltet, så kørte Gryning mere sikkert i dagens første heat, hvor han blev nr. 6, hvilket var nok til at han kunne sikre sig guldet. Jakob Kjer Nielsen strålede igen i andet heat, og han sikrede sig dermed sølvmedaljen med to heatsejre. Langt tættere endte kampen om bronzemedaljen, hvor både Kenneth Kaalund, Nikolaj Skovgaard, Mads Sjøholm og Tonni Andersen var i spil. Efter tætte kampe og styrt endte det med, at Mads Sjøholm kunne trække det længste strå og dermed tage årets bronzemedalje.

Flere kandidater var i spil til at tage dagens SOS Racingparts-fighterpris, men Kenneth Kaalunds imponerende angreb på bronzen endte med at give ham prisen.

125-klassen for U18 kørere har igennem hele sæsonen været supportklasse til seniorernes mesterskab, og dermed afgjorde de også deres DM på Mors. Her var stillingen ligeledes tæt før finalen, da kun 3 point skilte Søren Rasmussen og Jesper Kristensen. Der kom imidlertid også en overraskelse, da stortalentet Rasmus Pedersen kørte sit første løb på stor cykel og tilmed vandt første heat. Desværre måtte Rasmus også indkassere en straf på 10 placeringers reduktion for at hoppe for gult flag. Da de to guldkandidater samtidigt kørte utroligt stærkt, var det i stedet Jesper Kristensen, der vandt på dagen foran Søren Rasmussen og Rasmus Pedersen. Næsten i samme rækkefølge endte U18 mesterskabet – med guld til Jesper Kristensen, sølv til Søren Rasmussen og bronze til Oliver Olsen efter en halvskidt dag på kontoret.

Alle klasser bød dermed på højspændt motocross, og Danmark kan glæde sig over, at sporten lige nu er inde i lidt af en guldalder, som giver publikum mindeværdigt motocross på første parket.

Annonce

Annonce