MotoGP: 1-2-triumf for Yamaha på Le Mans

imageÅrets femte MotoGP blev en ren magtdemonstration for Jorge Lorenzo. Yamaha’s regerende verdensmester var forrest, fra han startede i pole position, og til han kørte i mål 28 omgange senere.

På de første omgange hang Ducati-drengene Andrea Dovizioso og Andrea Iannone nogenlunde på, men Iannone styrtede på syvende omgang, kort tid efter han havde overhalet sin teamkollega.

Valentino Rossi, som var startet fra syvende plads på grid’en, kæmpede de første omgange med at komme forbi Yamaha-kollegaerne Pol Espargaro og Bradley Smith. Men på syvende omgang var #46 fremme på 4.-pladsen, og fem omgange senere overhalede Rossi både Dovizioso og Honda’s Marc Marquez, som hele tiden havde ligget bag Ducati’en.

Rossis tempo var dog for højt for de to forfølgere, der omgangen efter smed deres racere i et simultant styrt, der vakte minder om Chili og Doohans tvillingestyrt på Nurburgring i de glade 2-taktsdage. Marquez kom dog på hjulene igen og kunne køre i mål som sidste mand på en 13.-plads, der indbragte ham 3 point, som nok gøre nytte senere på sæsonen.

Blandt de øvrige styrtende kørere var Yonny Hernandez, Cal Crutchlow, Tito Rabat, Jack Miller og Bradley Smith.

På 3.-pladsen kom Maverick Vinales, som dermed gav Suzuki deres første podieplacering med den nye racer.

Med sejren overtager Lorenzo VM-føringen fra Marquez, der nu er 5 point efter den regerende verdensmester. Rossi er 7 point efter Marquez. Og dermed er stillingen i top 3 ganske lige før årets sjette MotoGP, der køres på Mugello om 14 dage.

Annonce

Annonce