MotoGP: Crutchlow overlegen på Phillip Island

crutsj-pi-1Det lignede en stensikker Marquez-sejr i søndagens australske MotoGP, men den nybagte verdensmester smed det hele på gulvet 10 omgange inde i løbet. Honda-køreren missede bremsepunket på vej ind i sving 4 og forsøgte uden held at blive på linien – og dermed lå føringen og senere også sejren i hænderne på mærkekollegaen Cal Crutchlow, der ligesom spanieren startede fra første række. Vejret havde i den grad drillet på Phillip Island, men den manglende tørvejrstræning generede ikke Crutchlow, der efter løbet mente, at han også havde vundet, hvis Marquez ikke var styrtet.

cu-pi-2Dagens mest imponerende opkørsel præsterede Valentino Rossi, som startede fra 15.-pladsen, men efter blot 10 omgange var fremme på 2-.pladsen. Rossi havde valgt Michelin’s bløde fordæk, som muligvis var en fordel i løbets første fase, men ikke kunne præstere maksimalt helt til det ternede flag. På de sidste omgange kom Rossi under stærkt pres fra Suzuki’s Maverick Vinales, der ligesom bl.a. Crutchlow og Marquez havde valgt det hårde fordæk.

Rossis ærkerival Jorge Lorenzo startede fra 12.-pladsen og kørte i mål som nummer 7. Dermed lagde italieneren yderligere afstand til #99 i kampen om den samlede 2.-plads.

I den kommende weekend køres årets næstsidste MotoGP på Sepang-banen i Malaysya.

VM-stilling efter 16 af 18 afdelinger:
1. Marc Marquez 273 point
2. Valentino Rossi 216 point
3. Jorge Lorenzo, 192 point
4. Maverick Vinales, 181 point
5. Dani Pedrosa, 155 point

Annonce

Annonce

Screenshot