MotoGP: Første sejr til Fabio Quartararo – Marc Marquez brækker armen

21-årige Fabio Quartararo erobrede søndag karrierens første MotoGP-sejr, da 2020-sæsonen startede med et brag af et løb på Jerez i Spanien. For andet år i træk holdt Petronas-Yamaha-køreren i pole position på Jerez, men han kunne forvente hård konkurrence fra de to øvrige i forreste række, Maverick Vinales på fabriks-Yamaha og Honda’s Marc Marquez. 

Vinales kom bedst fra start, men snart var Marquez i føring. I forsøget på at udbygge sit forspring kom Honda-køreren på femte omgang dog for hurtigt ind i sving fire. Men typisk for Marquez reddede han, hvad der lignede verdens længste forhjulsudskridning, kørte af banen og driftede i perfekt motocrossstil gennem gruset – inden han kom tilbage på asfalten, nu som 18. og sidste i feltet.

Herefter fulgte en opkørsel, som kun en kører af Marquez’ format kan præstere. 16 omgange senere var han fremme på 3.-pladsen. Men med den førende Quartararo “kun” små 6 sekunder forude og tre en halv omgang til det ternede flag ville Marquez hurtigt forbi Vinales på 2.-pladsen. For hurtigt – i sving tre blev han sendt af Honda’en i den vildeste highsider, og resultatet blev en brækket højre overarm. 

Marc Marquez bliver opereret tirsdag, men selv om en elitesportsmand ikke skal bruge de samme 12 uger, som vi andre, for at hele et sådant brud, kommer han næppe tilbage til konkurrencedygtig form de næste par uger. Og med det tætte løbsprogram efter corona-pausen kan skaden blive kritisk i forhold til Marquez’ forsøg på at vinde sin syvende MotoGP-titel.
Allerede i den kommende weekend køres årets andet MotoGP – igen på Jerez.

Quartararos sejr er den første til en fransk kører i GP-sportens fineste klasse, siden Regis Laconi vandt med en Yamaha YZR 500 på Valencia-banen i 1999. Dengang var Fabio fire måneder gammel.

Annonce

Annonce