MotoGP: Højdramatisk sæsonstart på Portimao

Det gik mildest talt vildt for sig, da MotoGP-sæsonen i weekenden indledtes på Portimao-banen. Flere kørere endte på hospitalet, Aprilia og KTM var med helt fremme i kampen, mens Ducati’s regerende verdensmester, Pecco Bagnaia kunne rejse fra Portugal med de maksimale 37 point på kontoen.

Marc Marquez sikrede sig årets første pole position efter fabelagtige omgange i både Q1 og Q2. Repsol Honda’s 8-dobbelte verdensmester førte også den første omgang i MotoGP-historiens første sprintløb over 12 omgange. Herefter gik Bagnaia i front, inden Pramac Ducati’s Jorge Martin og derefter Jack Miller tog over. Martin og Bagnaia kom dog forbi den nybagte KTM-kører, og da Miquel Oliveira på Aprilia ville udbremse Miller for enden af langsiden, missede begge indstyringen, så Marc Marquez kom tilbage på 3.-pladsen.

På sidste omgang kom Martin en smule for hurtigt ind i sving 5, Bagnaia var straks i føring, og her blev han til det ternede flag. Oliveira var for en stund tilbage på 3.-pladsen, men oversatsede i sving 12, så Marc Marquez snuppede den sidste podieplacering.

Et heftigt løb, hvor der blev skubbet, satset og oversatset. Joan Mir fik sendt Fabio Quartararo fra en 14.- til en 19.-plads, da han styrtede på indersiden af franskmanden i sving 5. Og samme sted sendte en overambitiøs Luca Marini Ducati’s nybagte fabrikskører, Enea Bastianini, på hospitalet med en brækket skulder. Marini kunne selv køre videre.

Søndagens race over 25 omgange var ikke mindre dramatisk. Hjemmebanehelten Oliveira fik en kanonstart fra fjerde startplads, og portugiseren var først inde i sving 1 fulgt af Martin, Marc Marquez, Maverick Vinales på Aprilia og Bagnaia. I det skarpe sving 3 forsøgte Marc Marquez sig med en febrilsk indbremsning, der nær havde sendt Oliveira og Martin af banen. Repsol Honda’en var først inde i svinget, men på en forkert linie, som efter et mindre sammenstød med Martin sendte #93 ned på 5.-pladsen efter Oliveira, Martin, Vinales og Bagnaia.

Honda’en manglede tydeligvis power ud af svingene og på langsiderne, og Marquez’ desperate forsøg på at indhente det tabte i indbremsningerne kulminerede på tredje omgang i det famøse sving 3, hvor Honda’ens forhjul kortvarigt blokerede, så han strejfede Martin og efterfølgende vædrede Oliveira. En uansvarlig manøvre, der kostede Marquez en brækket hånd og to strafbaner i det kommende MotoGP. Ifølge Aleix Espargaro en utilstrækkelig straf for en så hensynsløs gerning. Det drøftes også, om Marquez slipper for billigt med udelukkelse i kommende weekends Argentinske MotoGP, hvor han alligevel ikke kan starte grundet sin brækkede hånd. 

Bagnaia og Vinales undgik balladen, og Aprilia-køreren pressede Ducati’s verdensmester hele vejen til det ternede flag. Bag dem kørte VR46-Ducati’s Marco Bezzecchi et fantastisk løb, Jack Miller og Brad Binder havde en indædt, men sportslig KTM-kamp om placeringerne, men de blev sent i løbet overhalet af en stærkt kørende Johann Zarco, som sent kom op i fart, samt Ducati-debutanten Alex Marquez, der havde været helt fremme under træningerne. 

Årets første MotoGP var vildt spændende for publikum, men sprintformatet, kørernes skader og deres attitude bliver nu diskuteret flittigt. 

VM-stilling efter 2 af 42 løb:

1. Bagnaia, 37, 2. Vinales 25, 3. Bezzecchi 16, 4. Zarco 15, 5. Miller 15, 6. Alex Marquez 12, 7. Aleix Espargaro 11, 8. Brad Binder 10, 9. Martin 9, 10. Quartararo 8, 11. Marc Marquez 7, 12. Rins 6, 13. Mir 5, 14. Nakagami 4, 15. Augusto Fernandez 3, 16. Oliveira 3, 17. Morbidelli 2.

Annonce

Annonce