MotoGP: Jack Miller vinder kaotisk regn-race på Assen

Miller AssenDer blev rystet på hovedet, da den dengang 19-årige Jack Miller i 2015 som sølvvinder i Moto3 sprang Moto2 over og rykkede direkte til MotoGP. Halvt henne i sin anden MotoGP-sæson ankom den unge australier til Assen TT med en 10.-plads som det hidtil bedste resultat i klassen. Men han forlod den hollandske bane som vinder.

Regnen spillede dog en afgørende rolle for resultatet. På den 15. af de 26 omgange måtte løbet stoppes på grund af den kraftige nedbør. Andrea Dovizioso havde sat sin Ducati på pole position foran Valentino Rossis Yamaha og Scott Reddings Ducati, og løbet blev flaget rødt efter 16 omgange, var de tre stadig i front, dog med Redding på 2.-pladsen. Yonny Hernandez havde overraskende taget føringen fra Rossi på tredje omgang, men colombianeren styrtede på 11. omgang. Siden kom både Danillo Petrucci, Dovizioso og Redding forbi Rossi.

Startopstillingen til et nyt løb over 12 omgange blev bestemt af stillingen efter 14. omgange, og den hed Dovi, Petrucci og Rossi i første række, Redding, Marquez og Pedrosa i anden, Jack Miller på 9.-pladsen og Andrea Iannone på 17. (efter et styrt. Han havde ellers været helt fremme på 5.-pladsen efter at have været startet bagest) – og endelig Jorge Lorenzo helt nede på 19.-pladsen. Rossi tog straks teten, Pedrosa og Cal Crutchlow styrtede allerede på første omgang. Petruccis Ducati gik i stå på anden, hvor Dovizioso også styrtede spektakulært. På tredje omgang blev Rossi for overmodig grundet den ekstraordinære greb i sit nye, bløde regndæk og smed dermed vigtige point væk. Nu var Marquez i front foran Miller, men fem omgange fra mål gik den unge australier i front, og her blev han trods massivt press fra Marquez. Imponerende.

Det blev en vild weekend på Assen, hvor vi også så Marc Marquez redde en forhjulsblokade på start/mål-langsiden – og stjæle en fotografs scooter, dan han i Q2 ville hurtigt tilbage i pit efter et styrt.

Annonce

Annonce

Screenshot