MotoGP: Lorenzo sagde farvel til Yamaha med overlegen sejr

jorge-slut-yamahaFra 2017 er Jorge Lorenzo Ducati-kører, men spanieren takkede i weekendens MotoGP-finale på Valencia-banen for sine ni Yamaha-sæsoner på bedst mulige vis. M1’eren med #99 startede fra pole position og førte over samtlige 30 omgange. Teamkollega Valentino Rossi var i perioder oppe på 2.-pladsen, men han var stærkt udfordret af Andrea Iannone, der desperat kæmpede for at skænke Ducati en afsluttende podieplacering, inden han skifter til Suzuki. Senere blandede Marc Marquez sig i kampen, og da Honda’en med #93 først var forbi både Iannone og Rossi, skrumpede Lorenzos føring fra mere end 4 til 1,2 sekund. Den nybagte verdensmester måtte dog nøjes med 2.-pladsen efter Lorenzo, mens Iannone fik sikret sig 3.-pladsen foran Rossi efter et par halvsnuskede overhalinger fra begge parter.

valencia-vr-iannKTM’s RC16 fik en respektabel debut på Ricardo Tormo-banen. Efter at have kørt en 20. startplacering hjem måtte Mika Kallio udgå grundet to defekte sensorer, der forvirrede motorstyringen.

Tirsdag lægger den spanske bane asfalt til den første test på 2017-racerne. Her skal Pol Espargaro og Bradley Smith for første gang køre KTM’en. Maverick Vinales, som indledningsvis var med fremme i top 5 i søndagens løb, hopper på Yamaha’s fabriks-M1, og Iannone prøver Suzuki’en for første gang – for at nævne nogle.

Annonce

Annonce

Screenshot