MotoGP: Marquez sikrer Repsol Honda team-VM i sidste løb og får sin bror som ny teamkollega

Selv ikke en sjette pole position fra Yamaha-kometen Fabio Quartararo kunne forhindre Marc Marquez i at vinde årets sidste MotoGP på Ricardo Tormo-banen udenfor Valencia. Søndagens sejr var spanierens 12. i sæsonens 19 løb, hvor han styrtede en enkelt gang, men ellers bare har vundet eller er blevet nummer 2.

Triumfen betød ikke blot, at Marquez som GP-sportens eneste slutter sæsonen med en pointsaldo over 400 (faktisk 420), men også at Repsol Honda-teamet udover kører-VM og producent-VM sikrede sig titlen for teams i 2019.

Og det titelmesterskab har Marquez reelt kørt hjem ene mand. Hans nye teamkollega til 2019, Jorge Lorenzo, har året igennem været plaget af skader, men i øvrigt også skuffet fælt. For 14 dage siden hørte vi på EICMA-udstillingen i Milano Lorenzo afvise et karrierestop, han ville opfylde sin 2-årige kontrakt og glædede sig til at teste 2020-raceren. Men torsdag sprang bomben: Jorge Lorenzo ville stoppe karrieren efter søndagens løb.

Derfor har ryttergården på Valencia-banen weekenden over summet af spekulationer om, hvem der skulle overtage Lorenzos plads i Honda’s fabriks-team. Skulle det være Stefan Bradl, der i øjeblikket er officiel testkører for Honda, men måske ikke er helt hurtig nok? Eller LCR-teamets Cal Crutchlow, som på en god dag kan vinde, men som præsterer ujævnt og ofte styrter? Eller Johann Zarco, der pludselig forlod KTM’s fabriksteam i sommer, men med pæne resultater har afløst Takaaki Nakagami i LCR-teamet? Eller måske ligefrem Marc Marquez’ lillebror, Alex, der netop har vundet Moto2-VM og havde skrevet kontrakt for endnu en Moto2-sæson i 2020?

Det blev det sidste. Enten har Honda med Marquez-bros ombord således sikret sig en fortsat MotoGP-dominans langt ind i fremtiden, eller også går der søskendefnidder i den. Uanset hvad bliver det spændende at følge.

Annonce

Annonce