MotoGP: Marquez suveræn – Rossi i VM-føring

Ingen har endnu kunnet slå Honda’s tredobbelte verdensmester på Circuit of The Americas, men måske skulle det umulige lykkes for Maveric Vinales, som overlegent har vundet årets to første MotoGP’er.

De to holdt side om side i første startrække med Marquez på pole position og Rossi som tredjehurtigste mand. Både træninger og kvalifikation havde været præget at styrt i massevis (Marquez måtte af tre gange, og der var hele 13 styrt i tredje fri træning) grundet lave temperaturer og bump på banen, så det var ikke kun et spørgsmål om at køre stærkt – men også om at holde sig på hjulene.

Desværre smed Vinales sin Yamaha fra en 4.-plads allerede på anden omgang, og slaget i front var dermed umiddelbart overladt til Marquez og Honda-kollegaen Dani Pedrosa, der havde taget starten og førte på mere end halvdelen af de 21 omgange. Marquez var dog stærkest, og på tredjesidste omgang kom også Rossi forbi.

Inden da måtte The Doctor dog gennem et clash med den dobbelte Moto2-verdensmester Johan Zarco, der var kommet imponerende fra start. Franskmanden udnyttede på syvende omgang, at Rossi havde mindre drive ud af sving to og overhalede samtidig med, at italieneren trak ind til indercurben i den følgende kurve. Rossi rettede straks op for at undgå et styrt og kørte tværs over banens rød/hvid-stribede nødområde og direkte ind i sving fem. En manøvre, der mindskede afstanden til Pedrosa og øgede den til Zarco – og som senere gav Rossi en tidsstraf på 0,3 sekund. Straffen fik dog ingen reelt betydning, da Pedrosa havde slidt sit fordæk op i højre side og derfor ikke kunne hænge på Rossi, da Yamaha’en først var kommet forbi.

Med sejren kom Marc Marquez endelig på skamlen i 2017, og han fik bevist, at han stadig er konge af de amerikanske MotoGP’er, som han nu har vundet ni gange i træk – fem på COTA, tre på Indianapolis og en på Laguna Seca.

Valentino Rossi fik til gengæld bragt sig øverst på pointtavlen.

Stilling i MotoGP-VM efter tre af 18 afdelinger:
1. Rossi 56
2. Vinales 50
3. Marquez 38
4. Dovizioso 30

Annonce

Annonce

Screenshot