MotoGP: Marquez vinder afsindigt race i Argentina

MotoGP Argentina 1En møgbeskidt bane, dækproblemer og bunkevis af styrt. Optakten til årets andet MotoGP lignede en farce, men heldigvis blev løbet i Argentina vildt spændende. På grund af et dækhavari hos Scott Redding under træningen besluttede løbsledelsen i samarbejde med Michelin at reducere løbsdistancen fra 25 til 20 omgange. Og samtidig blev kørerne tvunget i pit for skift til motorcykel med friske dæk efter 9., 10. eller 11. omgang.

Marc Marquez holdt på pole position, men først ude af første sving var Lorenzo fulgt af Andrea Dovizioso, Marquez og Valentino Rossi. Inden der var gået en omgang, hed rækkefølgen dog Dovizioso, Rossi, Marquez, Maverick Vinales, Andrea Iannone, Lorenzo. Ret hurtigt blev kampen om føringen et slag mellem Marquez og Rossi, der vakte minder om efteråret 2015. Da de rullede i pit efter 10. omgang, var Lorenzo, Cal Crutchlow, Aleix Espargaro og Jack Miller allerede styrtet ud af løbet.

Både Marquez og Rossi sprang ubesværet over på raceren med friske dæk, som holdt klar i pitlane, men da de skulle tilbage på banen, kom Tito Rabat imellem dem. Det var dog ikke eneste årsag til, at Marquez stak af – Rossi følte sig tydeligvis ikke tilpas på sin nummer 2-racer, og afstanden voksede med 1 sekund pr. omgang.

Vinales og Ducati-duoen Iannone og Dovizioso nærmede sig hastigt Rossi bagfra, men tre omgange fra mål smed Vinales sin Suzuki, og mindre end en omgang senere var begge Ducati’er forbi Rossi, der dog bravt byttede plads med dem flere gange. På sidste omgang syntes toget dog kørt for Rossi. Ducati’erne var trukket fra med Dovizioso forrest, men i næstsidste sving prøvede Iannone med en kamikazeoverhaling af komme inden om kollegaen – han styrtede og rev Dovizioso med af. Dermed kunne Rossi køre over streget som nummer to. På 3.-pladsen kom Dani Pedrosa, der ellers på grund af tumult i første sving havde været helt nede på 12.-pladsen.

Og Micheling-dækkene? De holdt fint. Faktisk mente Rossi efter løbet, at han sagtens kunne havde gennemført den fulde distance på 25 omgange på et enkelt bagdæk.

Årets næste MotoGP køres allerede i den kommende weekend på Cirquit of the Americas i Austin, Terxas.

Annonce

Annonce