MotoGP: Pedrosa ødelagde Rossis fest på Misano

pedr-misa-16100.000 racerfans så søndag Dani Pedrosa vinde MotoGP’et på Misano foran Valentino Rossi og Jorge Lorenzo. Der var ellers optræk til, at det talstærke publikum i gult kunne gå Rossi-bersærk, for Yamaha-køreren snuppede føringen fra teamkollega Lorenzo allerede på første omgang, og siden byggede han et forspring op på op mod 1 sekund.

a05vglxrzyg034ds1ncnBåde Rossi og Lorenzo havde valgt fordæk i medium-compound, som tilsyneladende fungerede fint i den italienske varme. Til gengæld kunne Marc Marquez ikke få sit hårde fordæk til at virke. Betydelig bedre gik det for Marquez’ Honda-kollega, Pedrosa, som havde taget chancen med Michelin’s soft fordæk. Og det bløde gummi passede åbenbart perfekt til Pedrosas lette korpus og hans bløde kørestil. Efter en start som nummer 8 var Pedrosa midtvejs i løbet i kontakt med førergruppen, og med seks omgange tilbage huggede han føringen fra Rossi, som forsøgte at slå tilbage, men helt klart ikke var hurtig nok.

Med Pedrosas sejr har hele otte forskellige kørere stået øverst på MotoGP-skamlen i år. De øvrige vindere er: Marquez, Lorenzo, Rossi, Miller, Iannone, Crutchlow og Vinales.

VM-stilling efter MotoGP’et på Misano. 1. Marquez 223 point, Rossi 180 point, Lorenzo 162 point.

Annonce

Annonce