MotoGP: Rossi lynede i Qatar

Qat Ross podieMotoGP-sæsonen 2015 startede med et brag, da Valentino Rossi søndag aften vandt sæsonens første løb, der traditionen tro blev kørt i skæret fra over 3000 projektører på Losail-banen i Qatar. Den 9-dobbelte verdensmester startede ellers fra en beskeden 8. position, og han gled indledningsvis ned på en 10.-plads, mens Andrea Dovizioso til gengæld udnyttede sin pole position perfekt og kom først fra start. Her blev Ducati-køreren, indtil Rossis Yamaha-kollega Jorge Lorenzo rykkede forbi på anden omgang. Favoritten, den regerende verdensmester Marc Marquez startede i øvrigt fra en noget skuffende 3.-plads, og et intermezzo med Bradley Smith tvang Honda-køreren af banen, så han pludselig var feltets sidste mand. Han fik dog kørt sig frem til en 5.-plads.

Lorenzo og Dovizioso havde en god kamp om 1.-pladsen, og efterhånden sluttede Andrea Iannone og Rossi sig til bagfra. Uheldigvis gav en løs skumpude i Lorenzos hjelm spanieren problemer med synsfeltet, og både Rossi og Iannone kom forbi, da der manglede fire af løbets 22 omgange. I sving 12, tre omgange fra mål snuppede Rossi for første gang føringen fra Dovizioso. Og herefter skiftedes de to italienere til at føre adskillige gange. Ducati’s nye GP15-racer var hurtigere på langsiden, men Yamaha’en hentede igen og igen det tabte ind i svingene. Rossi kørte over målstregen 0,174 sekund foran Dovizioso, og han kaldte senere dysten med Dovi for “en af mine bedste dueller nogensinde”, hvilket inkluderer kampene med Gibernau, Stoner, Lorenzo og Marquez.

Om 14 dage går det løs igen på Circuit of The Americas i Texas.