MV Agusta vil slå rekorden for flest besøgte lande inden for 24 timer

På årets længste dag, sommersolhverv den 21. juni, vil MV Agusta sammen med de italienske journalist Valerio Boni forsøge at slå rekorden for flest besøgte lande på 24 timer på en motorcykel.

Boni tager på en 2000 km lang tur gennem Europa, og han har lovet at overholde alle færdselslove undervejs. Han starter i Malmø i Sverige kl. 12 og ender ved MV Agusta’s hovedkvarter i Schiranna, Italien den følgende dag kl. 11 – hvorefter kan vil besidde rekorden for flest besøgte lande: Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Schweiz, Østrig, Liechtenstein og Italien. En reel udholdenhedstest for både Boni og hans 2021-udgave af Mv Agusta’s Turismo Veloce Lusso SCS.

Valerio Boni er 62 år gammel, og han er ikke blot journalist, men også en ægte motorsportentusiast. Han ville køre alt med hjul og motor og har en særlig forkærlighed for udholdenhedsløb. Han var blandt de første italienere, der deltog i et ørkenrally, og han har vundet på en Cagiva 125 i både Marokko og Egypten. Han har også en passion for 24-timers udfordringer. I sidste måned satte han Guinness-verdensrekord for længste distance kørt på en minibike på 24 timer.

MV Agusta har valgt at kalde den aktuelle udfordring for “TVEE”, Turismo Veloce Europe Endurance, inspireret af TEE, Trans Europ Express, den legendariske netværk af eksprestog, der kørte i Europa fra 1957 til 1991, og som på det tidspunkt repræsenterede den hurtigste og mest stilfulde måde at rejse over kontinentet i tiden, før højhastighedstog havde set dagens lys.

Men Bonis stopper ikke med verdensrekorden – han også vil forsøge at få SaddleSore 1600K- og SaddleSore 2000K-certificeringer fra Iron Butt Association. Udfordringerne består i at køre henholdsvis 1600 km og 2000 km på mindre end 24 timer.

Du kan følge Valerio Bonis færd gennem Europa i realtid på www.mvagusta.com.

Annonce

Annonce