Nu er den her endelig: Husqvarna Norden 901

Norden 901 satte en masse forventninger og drømme i gang hos de mere hardcore adventure-bikere på EICMA-udstillingen i 2019, hvor den blev præsenteret som prototype. Nu er den eventyrlystne Husqvarna produktionsklar, og potentielle købere bliver næppe skuffet. 

Vi genkender den grundlæggende opbygning fra koncernsøsteren, KTM 890 Adventure: En karakterfuld og bredt trækkende 899 kubik twin med 75-grader krumtapforskydning, 105 hk ved 8000 o/m og 100 Nm ved 6500 o/m, ophængt som medbærende element i en rørgitterramme af stål, driver Norden 901.

Nyheden kommer med en omfattende elektronikpakke, der rummer køreprogrammerne Street, Road og Offroad, mens programmet Explorer til mere vilde naturoplevelser kan tilkøbes. Nedlægningsafhængig traction control er til gengæld standard, og det samme er tovejs quickshift. Bremserne har kurve-ABS med Street- og Offroad-mode samt mulighed for frakobling.

Grebet på både løst og fast underlag sikres med justerbar (fuld for, fjederforspænding og returdæmpning bag) WP APEX-affjedring med 220 mm vandring for og 215 mm bag. Samt grovmønstrede Pirelli Scorpion Rally SRT-dæk på alufælge med eger. Dimensionerne er terrænvenlige 21” for og 18” bag, der også sikrer stabilitet på asfalt. Tanken rummer 19 liter, og Husqvarna lover en aktionsradius op til 400 km.

Med lidt held er 901 Norden hos de danske Husqvarna-forhandlere om en mindre end en måned.

Annonce

Annonce