Nu kommer Yamaha Ténéré 700 World Raid

Prototypen fik masser af opmærksomhed på EICMA-udstillingen i slutningen af november, men nu løfter Yamaha omsider sløret for den serieproducerede Yamaha Ténéré 700 World Raid. Og detaljerne, der gør modellen kompetent på lange og udfordrende ture i terrænet, står i kø.

Standardmodellens 16-liters tank er afløst af to sidemonterede benzintanke med 23-liters volumen. Landskabets ujævnheder absorberes kompetent af en 43 mm KYB-forgaffel, som matches af en piggyback-bagdæmper, begge fuldt justerbare og med henholdsvis 230/220 mm fjedervandring for/bag (standard 210/220 mm), mens en justerbar Öhlins-styrdæmper hjælper med at opretholde stabiliteten. Bremserne har 3-trins ABS.

Kåben har fået nyt design, og bag det stejle og 15 mm højere glas med nemt aftagelige sidedeflektorer sidder en helt ny instrumentering med 5” TFT-skærm og mobilopkobling. Et USB type A-ladestik findes også. Uanset om du mest skal stå eller sidde, er der ekstra støtte fra det rally-inspirerede sæde, som er fladt og todelt samt de større fodhvilere med gummiindsatser, der hurtigt kan afmonteres. En tredelt motorbeskytter i aluminium skåner den 2-cylindrede 690-kubikker med 73 hk, som går igen fra standardmodellen.

Yamaha Ténéré 700 World Raid kommer i blå og i sort, og leveringen til forhandlerne begynder i maj. Prisen er 187.900 kr.

Annonce

Annonce