Ny roadracing-serie tager form

ZSC-01 - Ulrik Døssing Nielsen har meldt sin ankomst til Zenergy Super ChallengeEn ny løbsserie indenfor dansk roadracing ser dagens lys. Det er Zenergy Super Challenge, der er opstået i et samarbejde mellem Zenergy Racing ApS og Driftsforeningen Padborg Park, der siden 2009 har været arrangør af de anerkendte bil- og motorcykelløb på Padborg Park i samarbejde med bl.a. Motor Sport Sønderjylland.

Zenergy Super Challenge bliver en løbsserie, der kommer til at bestå af fire løbsweekender på dels Padborg Park, dels Ring Djursland, hvorfor deltagerne kommer til at opleve såvel Danmarks hurtigste som Danmarks sværeste racerbane. Motorcykelfeltet indgår i de løbsweekender for biler, som de to baners arrangørklubber står bag, og ved hver løbsweekend skal de hurtige motorcykelkørere på banen adskillige gange.

Lørdagens program kommer således til at bestå af to tidtagninger samt et enkelt heat over 10 minutter, mens søndagens program indledes med en opvarmning efterfulgt af en tidtagning og to heats. Begge søndagsheat kommer til at vare et kvarter.

ZSC-02 - Den mangedobbelte mester René PrangZenergy Super Challenge afvikles i to klasser – en 600-klasse og en 1000-klasse. Begge klasser har fælles start, men der bliver separat præmiering af de enkelte klasser. Og det bliver i øvrigt ikke kun på motorstørrelserne, at der bliver forskel på de to klasser: Mens det i 1000-klassen vil være tilladt at anvende slicks, skal der køres på mønstrede dæk i 600-klassen. For begge klassers vedkommende gøres der dog en indsats for at holde omkostningsniveauet nede, så der indføres en begrænsning på antallet af nye dæk, der må registreres pr. løbsweekend.

De to TV3 Sport-kanaler vil dække Zenergy Super Challenge, hvor flere kendte road racing-profiler har meldt deres ankomst til klassen. Det gælder bl.a. René Prang og Ulrik Døssing Nielsen (på billederne), som i en årrække har været toneangivende aktører i dansk roadracing.

Kalenderen for Zenergy Super Challenge ser således ud:
9.-10. maj Ring Djursland
20.-21. juni Ring Djursland
27.-28. juni Padborg Park
12.-13. september Padborg Park

Annonce

Annonce

Screenshot