Ny Super Duper Duke 1290 dobbelt-R

Efter ugers snak og drilleri på nettet løfter KTM nu sløret for den helt nye 1290 Super Duke RR. En orgie i kulfiber, titanium og teknologi på højeste niveau har skrællet hele 9 kg af “The Beast”, og modellens 180 hestekræfter til blot 180 kg tørvægt giver et inspirerende vægt/kraft-forhold på 1,0 – et drømmetal for alle os, der elsker sportslige motorcykler.

Hjul i smedet aluminium, hjælperamme og dæksler i kulfiber, udstødning i titanium og et lithium-batteri er de væsentligste bidragsydere til det markante vægttab. Motoren kommer uændret fra standard-Super Duke R, men 180 heste og 140 newtonmeter rækker nok også for de fleste.

Det er på affjedrings-fronten, at vi finder de mest vilde stumper på dobbelt-R’en. Her har KTM valgt de absolut fineste komponenter, som datterselskabet WP Suspension kan frembringe. Fuldt justerbar APEX PRO 7548-forgaffel i closed cartridge-udgave parret med en ligeledes fuldt justerbar APEX PRO 7746-støddæmper. Selv styrdæmperen er opgraderet til en justerbar fra WP. 

Mere teknologi: En quickgas-gasrulle reducerer vandringen med 7 grader, hvilket forstærker følelsen af kraft fra den store V2-motor. Monoblok-caliperne fra Brembo har nu lækre MotoGP-inspirerede lufttragte, der sikrer bremserne den fornødne køling ved ekstrem banekørsel. På ergonomisiden ser vi en ny tank med bedre kropskontakt, som sammen med et nyt sæde, justerbare fodhvilere og et fremflyttet styr gør kørestillingen endnu mere sportslig. 

KTM 1290 Super Duke RR produceres i en begrænset serie på 500 eksemplarer og kan kun forudbestilles online. Der åbnes for bestillinger den 8. april kl. 10.00 på dette link

Prisen kender vi endnu ikke, men nyd de ekstra billeder af den delikate nyhed herunder.

Annonce

Annonce