Nye regler for motorcykelparkering i Aarhus

ParkeringFra mandag den 15. august ændres reglerne for mc-parkering i Aarhus Kommune, så motorcykler ligestilles med biler, når det gælder parkering på kommunens betalingspladser. Motorcykler har tidligere parkeret gratis på kommunens betalingspladser, fordi det ikke har været muligt at lægge en p-billet bag forruden som i bilerne. Men med de nye betalingsautomater og apps, hvor man tjekker ind med nummerpladen i stedet for at lægge en billet, bliver reglerne ens for både biler og motorcykler.

Motorcykler bliver samtidig sidestillet med biler, når det gælder beboerparkering i Aarhus Kommunes beboerparkeringszoner. En beboerlicens koster 265 kr. om året og kan købes via www.aarhus.dk/parkering hvor du også kan orientere dig yderligere om kommunens parkeringsregler.

Tidligere i år blev tilsvarende regler indført i København, og det faktum, at myndighederne tilsyneladende ikke forstår det irrationelle i at lade en smal motorcykel optage en hel bilparkeringsbås, førte straks en række protester med sig – bl.a. med facebookgruppen “Nye parkerings regler i KBH. Hvad gør vi?”. Men foreløbig er reglerne ikke blevet ændret til det mere rationelle i forhold til udnyttelse af hovedstadens samlede parkeringskapacitet for biler og motorcykler.

Annonce

Annonce