Ohvale GP-0 DM skudt i gang i Skærbæk

Både drenge og piger var i den forgangne weekend samlet til årets åbningsløb i DM Mini Road Racing på Skærbæk Gokart Center. Arrangementet, som var afholdt af DMU og Road Racing Herning, dannede rammerne til årets åbningsløb, hvor klasserne Ohvale 110, Ohvale 160/190 og GP80/125 blev afviklet.

Der blev om formiddagen kørt en række frie træninger på en optørrende bane efter en kort regnbyge fra morgenstunden. Omkring middagstid blev der kørt to tidtagninger pr. klasse op til de to løbs heat. Her endte Simon Jespersen med at tage en overbevisende pole position i Ohvale 190-klassen med tiden 44,121 foran Michael Møller Pedersen og Bonny Laursen med tiderne 44,804 og 45,541. Lotte Uhre tog pole position i Ohvale 110-klassen med tiden 50,092 foran Ty Henriksen og Torben Eskildsen med tiderne 50,535 og 51,799.

Løb 1 i Ohvale 160/190-klassen: Simon Jespersen tog hurtigt føringen og lagde omgang for omgang afstand til feltet. Der var undervejs i løbet nogle tætte dyster mellem Mathias Poulsen, Anders Tirsgaard og Bonny Laursen om 2.- og 3.-pladserne, men frem mod de sidste omgange var der knapt så meget kamp om placeringerne. Simon Jespersen vandt løbet med 16 sekunders forspring til Mathias Poulsen på 2.-pladsen og yderligere 5 sekunder til Anders Tirsgaard på 3.-pladsen. Bonny Laursen kom i mål som nummer 4, Michael Møller Pedersen som nummer 5 og Ty Henriksen på 6.-pladsen.

Løb 2 i Ohvale 160/190-klassen: Simon Jespersen tog igen føringen fra starten og gentog strategien fra løb 1, nemlig at lægge afstand til feltet. Denne gang var der under hele løbet en utrolig tæt kamp om 2.-, 3.-, 4.- og 5.-pladserne mellem Bonny Laursen, Mathias Poulsen, Michael Møller Pedersen og Anders Tirsgaard, som flere gange ”byttede lak” for at presse overhalinger ind. Anders Tirsgaard udgik fra løbet efter styrt med fire omgange tilbage, mens Bonny Laursen med næb og klør holdt fast i 2.-pladsen 0,4 sekund foran Mathias Poulsen, som sluttede på 3.-pladsen, knapt 0,2 sekund foran Michael Møller Pedersen. Undervejs i løbet satte Simon Jespersen weekendens hurtigste omgangstid på 43.836 og sluttede med et forspring til Bonny Laursen på 19.681 sekunder.

Løb 1 i Ohvale 110-klassen: Ohvale 110 klassen kørte løb sammen med GP 80/125 klassen, Hvor det skulle vise sig at blive et sandt drama i spidsen, mellem Lotte Uhre på Ohvale 110 og Lucas Sørensen på Honda NSF 100, som hele løbet igennem lå utroligt tæt. Det rigtige drama begyndte cirka halvvejs i løbet, da de to begyndte at skulle overhale omgangskørere. Her blev det til en meget spændende taktisk kamp, som indimellem kom til at ligne en dyst på vovemod. Da det ternede flag kom ud, måtte Lucas Sørensen se sig slået af en (dog meget erfaren) pige, med en lille margin på 0,249 sekund. Ty Henriksen som deltog i begge klasser, kom i mål som nummer 3 i det samlede løb, og 2’er i Ohvale 110-klassen, efterfulgt af Torben Eskildsen, Noah Landbo, Alex Brodersen, Tobias Pedersen, Jayden Tirsgaard og Kasper Aarup.

Løb 2 i Ohvale 110-klassen: Løb 2 lignede hurtigt en meget spændende gentagelse af løb 1. Lotte Uhre og Lucas Sørensen tog igen kampen op, og undervejs i den hårde kamp skulle de forbi Jayden Tirsgaard, det blev til en meget spændende overhaling, hvor Lotte gik forbi på den ene side og Lucas på den anden, vel at mærke i samme sving. Det kom imidlertidig bag på 6-årige Jayden, som i alt forvirring måtte en tur ud i botanikken. Han holdt dog sin lille Honda CRF 50 på hjulene og gennemførte løbet i god stil. På løbets sidste omgang tog Lucas chancen i næstsidste sving, hvor han klemte sig indenom Lotte og sluttede løbet som vinder med et forspring på kun 0,112 sekund! Igen kom Ty Henriksen i mål som nummer tre, efterfulgt af Torben Eskildsen, Noah Landbo, Alex Brodersen, Tobias Pedersen, Jayden Tirsgaard og Kasper Aarup.