Pedro Acosta vinder Moto3-VM – i første forsøg

17-årige Pedro Acosta er den første rookie, der vinder VM i GP-sportens mindste klasse, siden Loris Capirossi tog 125-titlen i 1990 – altså for 31 år siden. Hvis nogen tør håbe på at blive, hvad Rossi har været for sporten, må det være den unge spanier. Han har konsekvent leveret på højt niveau i en klasse kendt for styrt og uortodoks kørsel.

Acosta blev nummer to i sit første Moto3-GP og vandt de tre næste. I de 17 løb, der er kørt, inden VM-afslutningen i den kommende weekend, har han kun en DNF og en 11.-plads på Silverstone, der for alvor trækker ned.

Det er være værd at bemærke, at han har gjort dette i konkurrence med andre, som har mange års erfaring i klassen, der er GP-sportens hårdeste og mest jævnbyrdige. Han er ikke verdens bedste til at kvalificere sig, men han er ekstremt hurtig til at finde vej op gennem feltet og op til føringen.

På æresrunden efter det VM-afgørende løb på Portimao tog han sig tid til et stunt, der mindede om Rossi i de tidlige dage: Han fik udleveret en fiskestang, og med den hev han en kiste i land, der rummede en gylden hjelm.

Vi glæder os til at se mere til den unge Acosta – næste år i Moto2.