Pierer Mobility AG køber MV Agusta

For en måned siden meddelte KTM og MV Agusta, at de to mærker indleder et samarbejde om forhandlere og service i Nordamerika. Nu er der forlydender om, at Pierer Mobility AG, som ejer KTM, er på vej til at overtage MV Agusta. Ifølge vore kollegaer på speedweek.com ventes der på torsdag at blive offentliggjort en pressemeddelse om handlen, og i forbindelse med EICMA-messen i næste uge har MV Agusta inviteret pressen til en præsentation med temaet “Future Unvealed”.

Russeren Timur Sardarov erhvervede i 2017 aktiemajoriteten i MV Agusta med en investering på 50 millioner euro, og han overtog samtidig rollen som CEO fra Giovanni Castiglioni (søn af Claudio Castiglioni, som genoplivede det italienske mærke), der i stedet blev “President” med ansvar for design og udvikling. 

Timur Sardarov er søn af oligarken Rashid Sardarov, som ejer olie- og gas-koncernen Comsar Energy Group og er en af Ruslands 500 rigeste. Umiddelbart fremstår MV Agusta i dag veldrevet og i en positiv udvikling med interessante nye motorcykler såsom de terrængående Explorer-modeller på vej.

USA’s og EU’s sanktioner mod russiske rigmænd kan selvfølgelig have påvirket Timur Sardarovs eventuelle planer om at afhænde MV, men Pierer har de seneste år ikke lagt skjul på sin interesse for de italienske mærker Ducati og MV. Audi Group købte mc-producenten i Bologna i 2012 og har angiveligt ikke aktuelle planer om at sælge, og da MV samtidig opfylder Pierers ønske om at få en producent af 3- eller 4-cylindrede motorcykler ind i sin koncern, giver overtagelsen af MV mening.

Det vil i øvrigt ikke være første gang, at Stefan Pierer køber en mc-producent fra Varese. Tilbage i 2013 overtog han Husqvarna fra BMW, som trods tyskernes 5-årige ejerskab stadig havde base i den norditalienske by. Her havde de boet siden 1987, da Cagiva/MV Agusta Group købte det blå/gule mc-mærke af de svenske ejere.

Annonce

Annonce