Pikes Peak-mester styrter fatalt få hundrede meter fra målstregen

Carlin Dunne, som fire gange tidligere har vundet Pikes Peak Hill International Climb, omkom søndag formiddag, da han var på vej til endnu en sejr i den 97. udgave af det legendariske amerikanske bjergløb, som køres i Rocky Mountains, Colorado.   

Med en prototype af Ducati’s kommende Streetfighter V4 havde Dunne lørdag sikret sig pole position på de 20 km snoet asfalt, der starter i 2850 meters højde og slutter 4300 meter over havets overflade 156 sving senere. I løbet søndag satte han ny rekord i de tre første sektorer, men få hundrede meter fra målstregen styrtede den erfarne, 36-årige hill climb-kører voldsomt.

Der er ingen officiel forklaring på styrtet, men ifølge flere kilder skyldtes det en forhjulsudskridning fremprovokeret af meget ujævn asfalt på den afsluttende del af strækningen. Carlin Dunne var en dedikeret motorsportsudøver og desuden indehaver af mc-forretningen Ducati of Santa Barbara.

Efter tragedien har Ducati North America og organisationen bag Pikes Peak Hill International Climb, der efter Indy 500 er USA’s ældste motorsportsbegivenhed, udsendt en kondolenceskrivelse henvendt til Carlin Dunnes familie, venner og fans oven på den tragiske ulykke.

Annonce

Annonce