Rossi og Morbidelli i Petronas 2021-farver

I går debuterede Valentino Rossi i Petronas Sepang Racing Teams farver sammen med Franco Morbidelli og teamchef Johan Stigefelt. Det skete, da Petronas SRT officielt præsenterede deres team til MotoGP-sæsonen 2021.

Selv om det malaysiske team har status som et såkaldt satellitteam, er Rossi er blevet lovet en komplet fabrikscykel og teknisk support direkte fra Yamaha til italienerens 22. sæson i road racing-sportens topklasse. Morbidelli får en ikke nær så fornem A-spec racer til sin rådighed.

Trods Rossis indiskutable talent får han dog ikke nemt ved at slå sin nye kollega i Petronas-teamet. Her var Franco Morbidelli stjernen i 2020, som endda var med i kampen om VM-titlen, der til sidst blev erobret af Suzuki-køreren

Joan Mir. Morbidelli var den mest succesrige Yamaha-kører i 2020-sæsonen, hvor han vandt tre gange og sluttede på den samlede 2.-plads efter Mir i mesterskabet. Rossi er til gengæld en af ​​sportens mest succesrige kørere med ni VM-titler på sit CV, hvoraf syv er vundet i topklassen.

Johan Stigefelt, teamchef:
– Vi ser frem til sæsonen med stolthed over, hvad vi allerede har opnået. Men vi er fuldt ud klar over, at vores konkurrenter aldrig slapper af, så vi får heller ikke noget forærende. Vi har opnået fantastiske resultater i MotoGP i vores første to sæsoner, men vi var bestemt ikke perfekte. I vinterperioden har vi fokuseret på forbedringer over hele linien. Når man ser på vores kørere, er potentialet enormt, og vi er stærke i alle tre klasser. Vores mål er højere end før, men det er vores potentiale også. Vores drøm er at vinde i alle klasser den samme weekend – det er meget at ønske, men ikke umuligt!

Se Petronas Sepang Racing Team’s præsentation herunder:

Annonce

Annonce

Screenshot