Rossi stopper

Valentino Rossi har i dag meddelt, at han stopper som aktiv MotoGP-kører med udgangen af 2021-sæsonen. Den 9-foldige verdensmester sætter dermed punktum for en 25 år lang GP-karriere, som førte til syv verdensmesterskaber i den fineste klasse, et i 125 GP og et i 250 GP, 115 GP-sejre – heraf 89 i topklassen – samt 235 podieplaceringer, siden han startede sin karriere tilbage i 1996.

Rossi overbragte nyheden ved en pressekonference forud for weekendens Styria Grand Prix i Østrig torsdag eftermiddag. Og det skete med en kort og fattet melding:

– Jeg har tidligere sagt, at jeg ville træffe en beslutning om næste sæson efter sommerpausen, og jeg har besluttet at stoppe i slutningen af ​​sæsonen, indledte Rossi. 

– Desværre bliver det min sidste halve sæson som MotoGP-kører. Og det er svært, det er et meget trist øjeblik, fordi det er svært at sige og vide, at jeg næste år ikke vil køre, som jeg har gjort det i mere eller mindre 30 år!

– Næste år ændrer mit liv sig. Men det var fantastisk, jeg har nydt det meget, det har været en lang, lang rejse, og det var virkelig, virkelig sjovt. Jeg har kørt 25, 26 år i verdensmesterskabet, så det har været fantastisk. Og jeg har haft uforglemmelige øjeblikke med alle drengene omkring mig, der arbejder for mig, så … jeg har ikke meget at sige! Andet end dette!

Den 42-årige italiener fortsætter med at køre for Petronas Yamaha SRT resten af ​2021-sæsonen, inden han koncentrerer sin indsats om sit eget MotoGP-team, Aramco Racing Team VR46, som stiller til start i 2022.

Annonce

Annonce