Sådan: 11 lande på 24 timer

Sverige, Danmark Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig, Schweiz, Liechtenstein, Østrig og Italien. Det er de 11 lande, Valerio Boni besøgte på årets længste dag, da han satte ny verdensrekord ombord på en MV Agusta Turismo Veloce Lusso SCS. 

Projektet, som MV Agusta-folkene havde valgt at kalde TVEE, Turismo Veloce Europe Endurance, startede officielt den 21. juni kl. 17.38, dokumenteret med kvitteringen fra en tankstation i Malmø, hvor Boni toppede MV’en op med benzin. Et par kilometer fulgte i Sverige, før den italienske motorjournalist krydsede broen til Danmark og derefter cruisede i zigzag-kurs ned gennem Europa.

Boni havde ikke bare fokus på at sætte ny verdensrekord ved at besøge 11 lande på mindre end 24 timer. TVEE havde også som mål at opnå SaddleSore 2000-certificering fra Iron Butt Association ved at køre 2000 km i samme tidsrum.


Men ømhed i de nedre regioner var ikke Bonis eneste udfordring undervejs. Vejrforholdene ændrede sig flere gange under turen. Efter en usædvanlig varm dag i Sverige fulgte en behagelig brise, mens Boni krydsede Øresundsbroen. En spektakulær solnedgang ventede ved den tyske grænse før en nat med kraftig regn. Solen dukkede endelig op til middag den følgende dag, hvor temperaturen steg markant.

Projektet krævede ikke nogen svimlende gennemsnitshastighed, men vejarbejde, trafik og skrappe hastighedsbegrænsninger tærede på de tidsmæssige reserver. I de første fem timer blev der spist kilometer med stor effektivitet og en gennemsnitlig hastighed på 100 km/t, hvilket bragte Boni forud for planen. Men den overskydende tid smuldrede hurtigt, og der var ikke plads til hverken et ekstra stop eller pauser for at lade motoren køle en smule. MV’ens kørecomputer registrerede, at motoren på Turismo Veloce’n havde været i gang i mere end 23 timer.

En omkørsel i Holland på grund af en blokeret vej komplicerede situationen. Der skulle køres både længere og med lavere hastighed, og der var pludselig fare for, at Boni ikke kunne nå målet inden for de maksimale 24 timer. 
Men det lykkedes. Da Boni rullede ind på MV Agusta-fabrikken i Schiranna, var der endnu ikke gået et døgn, han havde besøgt 11 lande og tilbagelagt 2003 km.

Annonce

Annonce