Salg af motorcykler på vej mod digitalisering

Kører en motorcykelforhandler sit salgsforløb ved at skrive alt ned på papir eller via mundtlige aftaler, er der fare for at aftaler glemmes, papirer bliver væk, eller man tager fejl af priser – eller decideret sælger en forkert cykel. Det falder sjældent ud til forhandlerens fordel. Det er også besværligt at skulle grave en gammel slutseddel eller køreseddel frem fra arkiverne.

En digitalisering af alle processer vil udrydde rodet og få styr på alle trin i salgsforløbet. Kundeaftaler og prøvekørsler står i kalenderen, og man bliver mindet om dem via push-beskeder på sin smartphone. Prøvekørslerne laves ikke længere på papir, men via en godkendt app og arkiveres, så de let kan findes igen, og det samme sker med kundens data sammen med oplysninger om, hvad der blev kørt på, og om kunden syntes om det. Priser og data på nye cykler er altid opdaterede direkte fra standardpriser.dk, så man aldrig tager fejl. Selv finansiering og forsikring af motorcyklerne kan klares på stedet via pc, ligesom slutsedlen også er digital. Registrering af motorcyklen klares også papirløst.

Ovenstående lyder som et fremtidsscenarie, men det er ikke længere væk, end når den nye MC-sæson starter op i 2018. Der er nemlig et smart digitalt forhandlersystem på vej til motorcykelforhandlere – med en tilhørende app.

Programmet hedder MC-Desktop, og med det vil en motorcykelforhandler i én arbejdsgang bl.a. kunne administrere nye og brugte motorcykler, lave tilbud på nye motorcykler med beregning af registreringsafgiften, booke prøvekørsler og lave slutsedler. Kort sagt kan hele processen omkring salg af motorcykler foregå digitalt.

MC-Desktop er bygget på AutoDesktop, et velfungerende salgs- og CRM-løsning til bilforhandlerne, som er blevet udviklet af Biltorvet A/S i samarbejde med forhandlere og bilsælgere over en årrække. Derfor imødekommer det alle de udfordringer, som faget har.

– Motorcykelbranchen har de samme problemstillinger som bilbranchen. Mange bruger papir og blyant og har en masse spildtid i administrationen. Det er også masser af muligheder for at lave fejl undervejs f.eks. i priser. Med programmet kommer man alt dette til livs. MC-Desktop gør salgsadministrationen meget mere smidig, kundevenlig og fejlfri, siger salgschef Erik Stevns fra Biltorvet A/S, der står bag programmet.

Endnu en fordel ved programmet er muligheden for at indsamle samtykker. Næste år kommer der en ny persondataforordning med skærpede krav til, hvordan man behandler personfølsomme oplysninger og hvad man må bruge oplysningerne til. Med et samtykke kan man fortsat kontakte sine kunder med f.eks. gode tilbud, åbent hus-arrangementer og serviceindkaldelser uden at risikerer store bøder.

Samtykker kan klares enten via pc eller en app f.eks. i forbindelse med en prøvekørsel, hvor kunden alligevel skal underskrive dokumenter.

Lige nu er der ved at blive lagt sidste hånd på integrationerne til MC-Desktop, som vil sikre en total digital arbejdsgang og udveksling af data mellem de parter, der typisk indgår i en handel med motorcykler – herunder integration til finansierings- og forsikringsselskaber.

Annonce

Annonce

Screenshot