Sara Andersen genvinder motocross-EM

Det var oprindeligt først i næste weekend, at sidste afdeling af motocross-EM for kvinder skulle have været kørt, men mandag kom nyheden om aflysning af finalen, der skulle have været kørt i Holland. Dermed kan Danmarks hurtigste kvinde på en crossmaskine lade sig kåre som europamester før tid og altså notere sig at have genvundet EM-titlen, som hun forsvarede fra sidste år.

Det er syv ugers tørke og en hollandsk bane, der ligger inde i en skov med ekstrem høj brandfare, som får myndighederne i Holland til at aflyse. På nuværende tidspunkt i sæsonen er det ikke muligt at finde en anden dato til afvikling af løbet, og derfor er det den aktuelle stilling med Sara Andersen i front, som afgør europamesterskabet for kvinder.

Sara har ellers ikke haft den nemmeste sæson i EM-regi i år, men på trods af nogle styrt formåede hun at kæmpe sig til sejren og en samlet føring på 5 point ved seneste EM-afdeling i Polen. Selv ville hun dog hellere have kørt om det til sidst.

– Jeg er selvfølgelig super glad for at være blevet europamester igen, men det er lidt ærgerligt, at vi ikke skal køre den sidste afdeling. Jeg føler jeg er godt kørende, så jeg ville helst have taget derned og vinde, siger Sara Andersen.

Netop den seneste EM-afdeling i Polen var svær at komme igennem for Sara Andersen, der var hårdt mærket efter et styrt, og det var tæt på, at hun slet ikke kunne have deltaget.

– I ugen op til løbet var jeg meget i tvivl, om vi skulle af sted, for jeg havde utroligt ondt i maven og kunne næsten ikke noget. Heldigvis tog vi af sted, og jeg vandt, så jeg kunne komme i front af mesterskabet, siger Sara Andersen.

Præstationen i Polen er den direkte årsag til, at Sara nu kan kalde sig for europamester 2018. I Polen vandt Sara begge heat, og hun gik fra at være 12 point efter den førende til at komme 5 point foran sin nærmeste konkurrent fra netop Holland. Derfor ved Sara Andersen også, at hun er den rette vinder, selvom mesterskabet ikke blev kørt over alle afdelinger.

– Jeg fører i pointene, så det er selvfølgelig fair nok, og jeg er glad for at være blevet europamester, slutter Sara Andersen.

EM-sølvet går til Shana Van Der Vlist fra Holland og bronze til Mathea Selebo fra Norge.

Sara har netop i den forgangne weekend deltaget i DM på Mors, hvor hun tog kampen op mod de bedste herrer i MX2-klassen, og det gør hun umiddelbart igen den 19. august i Aalborg. Men derefter er al fokus på de sidste to VM-afdelinger for kvinder til september.

Annonce

Annonce