Simon Jespersen til start i Red Bull Rookies Cup

Drømmen om engang at se en dansker i MotoGP har i dag fået nyt håb, efter at Red Bull Rookies Cup har afsløret startlisten for 2018 med 16-årige Simon Jespersen fra Herlev blandt deltagerne.

Red Bull Rookies Cup fungerer som rugekasse for spirende roadracing-talenter, og flere MotoGP-stjerner som f.eks. Johann Zarco har fået deres første GP-erfaringer i klassen med identiske KTM-racere, som afvikles i forbindelse med MotoGP-afdelingerne i Europa.

Trods sin unge alder har Simon allerede ét nordisk og to danske Moto3-mesterskaber på sit CV. I 2016 blev han samlet nummer to i Northern Europe Cup, og i den forgangne sæson sluttede han på en samlet 5.-plads i CEV European Talent Cup (ETC). Det er især resultaterne i den spanske ETC-serie, som har vakt MotoGP-promotor Dorna’s opmærksomhed for den unge dansker.

Ved siden af Red Bull Rookies Cup skal Simon Jespersen i 2018 deltage i den spanske CEV Moto3-serie på en KTM-racer, som er indkøbt fra Leopard-teamet, der både i 2015 og 2017 vandt Moto3-VM. Den kører han for første gang på, når teamet tager på træningslejr i Spanien om få uger.

Red Bull Rookies Cup køres over syv afdelinger, og sæsonen skydes i gang på Jerez-banen den 6-7. maj.

Annonce

Annonce

Screenshot