Simon Jespersen til start i Supersport-VM

Når Navarra-banen i Spanien i den kommende weekend for første gang nogensinde lægger asfalt til en afdeling af Supersport- og Superbike-VM, bliver det med danske Simon Jespersen blandt de startende i Supersport-klassen.

Den 20-årige dansker, der i øjeblikket ligger på en 3.-plads i det spanske Supersport-mesterskab, afløser ved dette løb Kallio Racing’s Hannes Soomer, der brækkede en ankel ved tidtagningen på Assen i Holland for tre uger siden. 

Det bliver Simons første start i Supersport-VM og hans første møde med Pirelli-dækkene, som bruges i denne klasse. Men Yamaha’en er han fortrolig med, for han kører i forvejen en R6 i den spanske serie. I modsætning til hovedparten af feltet kommer danskeren desuden med løbserfaring fra Navarra, hvor han senest hentede en 2.- og en 4.-plads ved 2021-sæsonens 2. afdeling af ESBK Supersport.

Kallio Racing er bestemt ikke det værste team at have omkring sig, hvis man skal skal gæsteoptræde i Supersport-VM. Det var det finske team, der sidst på 2016-sæsonen stillede op i tre løb med Niki Tuuli, der kørte tre 2.-pladser hjem i det hårde felt. Og da Sandro Cortese sikrede sig VM-titlen i Supersport i første hug i 2018, var det med Vesa Kallio ved roret. Nu står den finske teamboss med et nyt talent, og han har store forventninger til danskeren.

– Simon kender både banen og Yamaha’en. Jeg har set ham køre i ESBK-serien, og både hans kørsel og resultaterne har udviklet sig hele tiden. Fredag ​​er en vigtig dag for os, så vi skal sikre, at Simon får kørt en masse omgange og får en god fornemmelse for cyklen og Pirelli’s dæk. Vi ser virkelig frem til denne weekend, siger Vesa Kallio, og hans begejstring deles af den danske gæstekører.

– Det er virkelig noget særligt for mig at stille til start på Navarra i den kommende weekend med Kallio Racing Team i mit allerførste løb i World Supersport 600. Teamet vandt verdensmesterskabet i 2018, og både de og jeg har nordiske rødder. Jeg er virkelig begejstret for at få denne mulighed, som Kallio Racing har givet mig, og jeg ankommer 100 procent fokuseret, siger Simon Jespersen. 

– Mit mål for denne weekend er stort set bare at gøre mit allerbedste, og egentlig har jeg ingen forventninger. Jeg vil nyde og lære, så meget jeg kan i disse løb med de store drenge – og lære af et team, der har formået at vinde et verdensmesterskab. At min VM-debut netop foregår på Navarra er ekstra positivt, for jeg har kørt der et par gange, så jeg skal ikke bruge meget tid på at lære banen. Det betyder, at jeg har tid til at tilpasse mig Supersport-raceren og forhåbentlig kan køre et par gode resultater hjem.

Weekendens to Supersport-løb sendes på Eurosport 2. Løb 1 lørdag fra 18.15 og løb 2 søndag kl. 17.

Annonce

Annonce