Simon Tirsgaard vandt på Ring Djursland i MC Zenergy Super Challenge

Simon_02Simon Tirsgaard vandt alle tre løb i 2. afdeling af Zenergy Super Challenge for Superbike- og Supersport-maskiner, som lørdag og søndag blev kørt på Ring Djursland. Simon kørte på sin BMW S 1000 RR i Superstock-trim.

Lørdagens to løb udviklede sig næsten helt identisk, hvor René Prang tog føringen i løbet med Simon lige efter på 2.-pladsen. De trak hurtigt fra det øvrige felt, så det var tydeligt, at kampen om 1.-pladsen skulle afgøres mellem disse to. Efter få omgange passerede Simon Tirsgaard René Prang på publikums-langsiden, og herfra øgede BMW-køreren afstanden til Prangs EBR, indtil det ternede flag faldt med Simon på 1.-pladsen og René lige efter.

Søndagens løb var næsten en tro kopi af løbene fra lørdag, hvor Simon startede fra pole position, men igen tog Prang føringen fra starten og ind i det første sving med Simon lige efter. De første par omgange følte kørerne sig lidt frem, fordi der havde været voldsomme oliespild på banen fra tidligere løb i en af bilklasserne. Simon forsøgte igen med et angreb på Prang for enden af publikumslangsiden, men det lykkedes ikke helt. Simon trak sig fornuftigt i stedet for kaste sig ud i en risikabel overhaling, hvor begge kørere kunne ende i sandet. BMW-køreren forsøgte samme manøvre omgangen efter og denne gang med succes. Og igen kunne Simon Tirsgaard køre over stregen fulgt af René Prang – og endnu en gang med stort forspring til de efterfølgende kørere.

Tirsgaard var i øvrigt den eneste kører, der kørte omgangstider på under 49 sekunder. Tirsgaard satte endda ny banerekord med tiden 48,663 sek.

Simon Tirsgaard fører serien med 125 point, og René Prang har 100 point.

Næste afdeling i MC Zenergy Super Challenge køres på Padborg Park i den kommende weekend.