Simon Vilhelmsen vinder FIM-mesterskab

Det var Mission Accomplished for Team DEL Michelin Racing i den forgangne weekend, da Simon Vilhelmsen vandt 2018 FIM Asia Supermoto-mesterskabet i forbindelse med finalen, som blev kørt i Kuala Lumpurs historiske Dataran Merdeka (Independence Square).

Mærket af de skader, han pådrog sig for en uge siden i Singapore, da han blev ramt af 2017-mesteren, Lewis Cornish, og det efterfølgende styrt, viste Simon, hvorfor han hører til i eliten i SuperMoto-verdenen. Og hans præstation gav teamet den samlede titel i deres første sæson.

Spændingen var intens inden denne sidste afdeling, da Simon ikke længere bare skulle forholde sig til den forsvarende mester Lewis Cornish, men også dennes nye teamkammerat Jan Deitenbach, som Team KMTR havde hyret ind til de sidste to runder af mesterskabet.

Simon stod også overfor andre hurtige folk, heriblandt Japans Makoto Arai og de malaysiske favoritter, Muhammad ‘Gabit’ Habibullah og Khairi Zakaria, som var fast besluttede på at lave en stærk præstation for hjemmepublikummet.

Mesterskabets sidste afdeling var komprimeret til to dage mod normalt tre, så lørdag bød på masser af action, fri træning og tidskørsler – efterfulgt af kvalifikation og Superchrono (et format, hvor de bedste af de bedste udkæmper den endelige kamp om startplaceringerne i første række).

Team KTMR’s Deitenbach satte tempoet og vandt pole position med en tid på 0.36,019, hvilket var mere end tre tiendedele bedre end hans britiske holdkammerat Lewis Cornish og syv tiendedele hurtigere end Simon. Gabit, Arai og Zakaria satte sig på anden startrække til søndagens løb.

I Moto 1 (heat 1) var Deitenbach hurtigst ude af startblokkene og førte ind i den første række af sving med Simon som to’er foran Cornish, som fandt sig under pres fra en meget angrebslysten Gabit. Lewis Cornish styrtede dog og overlod Deitenbach, Simon og Gabit til at kæmpe om heatsejren.

Simon trak sig sejrrigt ud af den dyst og kører over stregen foran Dietenbach, mens Gabit indtager 3.-pladsen.

Simons sjette sæsonsejr førte samtidig til den samlede sejr i mesterskabet, da Lewis Cornish’ styrt med nul point til følge havde frataget ham den matematiske chance for at tage kampen om mesterskabet med ind i heat 2.

En klassisk malaysisk tropisk regn satte derefter ind, akkurat, da heat 2 skulle afvikles. Det gjorde banen temmelig vanskelig, og da titlen allerede var i hus, besluttede Simon og hans team, at det var bedst at lade andre om at tage chancer og derved undgå flere skader i år. Dermed overlod han kampen om podiet til Arai, Gabit og Deitenbach. Efter 20 minutter og 2 omgange var rækkefølgen Deitenbach, Gabit og Arai.

– Jeg er så lettet og så glad for den samlede sejr efter en perfekt weekend. Efter sejren i Moto 1-racet ønskede jeg ikke at tage chancer i det våde Moto 2-løb, og jeg tog det derfor helt roligt med det formål bare at afslutte løbet. Alt i alt er jeg meget glad for sæsonen her i Asien. Det har været rigtig godt hele vejen rundt, alle bag kulisserne har gjort et utroligt arbejde, så tillykke til dem også, sagde Simon Vilhelmsen efter triumfen.

Annonce

Annonce