Skal din sidste tur køres på en Harley-Davidson?

SAMSUNG CSCDet er svært at spå om fremtiden, men ét er sikkert – vi skal alle herfra på et eller andet tidspunkt. Og som seneste skud på stammen af selviscenesættelser kan du nu blive kørt til dit sidste hvilested på motorcykel. Ikke som passager bagpå, som en søn gjorde det med sin afdøde far i Frederikssund for 15 år siden, men på en “rust-motorcykel” i form af en Harley-Davidson med sidevogn.

Fænomenet motorcykelbegravelser stammer fra bl.a. USA, England, Tyskland og Sydeuropa, hvor det er ekstremt populært. I Frankfurt køres der årligt mere end 350 sidste mc-ture, og tendensen er stigende. Det danske initiativ er taget af Begravelse Danmark, som har investeret 600.000 kr. i det specielle køretøj. MC-rustvognen er en Ultra Electra Glide med 98 hk i V2-motoren på 1802 kubik, og den allersidste køretur kan ske både med kiste og urne i en specialbygget sidevogn.

SAMSUNG CSCDe pårørende råder over mc-bedemanden fra klokken 10 til 15, og man kan så vælge, om afdøde skal en tur omkring klubhuset, til arbejdspladsen eller gennem favoritruten en sidste gang. Turen med rust-motorcyklen gør begravelsen 2-3000 kr. dyrere end den traditionelle løsning med rustvogn.

Begravelse Danmark til opgaven valgt to erfarne bedemænd, som samtidig er passionerede motorcyklister: Hans Christian Billesøe har været chauffør i Begravelse Danmark siden år 2000 og kører til daglig primært en Volvo-rustvogn. Han har udgangspunkt på Tornerosevej i Herlev, hvorfra alle kørsler i Københavns-området koordineres. Han har kørt motorcykel siden 2008 og er ejer af en Honda CB 500, som især bliver luftet i det nordsjællandske. Lars Askholm har været bedemand siden 1992. Udover at fungere som bedemand på Fyn så er Lars teamleder for Begravelse Danmark’s syv fynske bedemænd og har til daglig base på Falen i Odense. Lars er en meget erfaren chauffør. Han har ejet og kørt motorcykel siden 1982 og startede med en Triumph Speed Twin. Senere fulgte en Harley-Davidson FLH1200, og han har senest anskaffet sig en BMW K1200GT, der bliver kørt så ofte, tiden tillader det.

Se mere på www.begravelsedanmark.dk

Annonce

Annonce

Screenshot