Speedwaylandsholdet testes på spansk ø

Kort efter nytår rejser det danske speedwaylandshold på træningslejr på den kanariske ø Fuerteventura. Det er blot én af de mange aktiviteter, som optager landstrænerteamet i vintermånederne, hvor regn og slud hærger de danske speedwaybaner.

Der er bestemt ikke tale om en ferietur under palmernes sus, for dagene byder på en række fysiske aktiviteter og samarbejdsøvelser, hvor den enkelte køreres fysiske form bliver testet.

– Sådan er samling er guld værd, og vi var der også sidste år. Vi ser kørerne i pressede situationer, og kommer mentalt ind i kærnen på den enkelte kører. Det er jo vidt forskellige mennesker, med hver deres baggrund og motivation for at være på landsholdet, fortæller Henrik Møller, som sammen med Hans Nielsen og Erik Gundersen udgør landstræner-teamet.

I begyndelsen af marts mødes landsholdet i Kroatien, hvor der trænes på speedwaybanen i Gorican, og man tester udstyr og materiel. Der arbejdes også på et par testlandskampe, inden den første store opgave – kvalifikation til årets Speedway Of Nations – skal køres den 4. maj på en, endnu ikke udpeget, bane i Europa.

Landsholdstruppen består af Nicki Pedersen, Leon Madsen, Anders Thomsen, Michael Jepsen Jensen, Niels Kr. Iversen, Peter Kildemand, Mikkel Michelsen og Mikkel Bech.

De danske U21-, 250 cc- og 85 cc-landshold vil også blive indkaldt til weekendsamlinger forskellige steder i Jylland, i de kommende måneder.

Sideløbende gennemfører landstræner-teamet besøg og samtaler med alle medlemmer af landsholdstrupperne, hvor der udarbejdes individuelle målsætninger og udviklingsplaner.

Sponsorpleje, møder med Team Danmark, udvikling af regelforslag til DMU og den internationale motorunion FIM, er også vigtige arbejdsområder i vintermånederne.

– Vi prøver konstant at optimere og nytænke i forhold til træningsmuligheder og kalenderplanlægning. Det sker sammen med DMU-sportschef Søren Norman Andersen, og vi havde forleden et konstruktivt møde i Fjelsted, hvor også motocross-landstræneren Emil Larsen deltog, fortæller Henrik Møller, der samtidig benytter lejligheden til at ønske glædelig jul på vegne af landstræner-teamet.

Annonce

Annonce