Sprintrace i MotoGP: Kørerne er ikke begejstrede

Ved sidste weekends GP i Østrig afslørede Dorna et nyt sprintformat, der introduceres som et kort lørdagsløb fra og med 2023. Ideen mødes ikke med udelt begejstring hos kørerne.

Sprintløbene bliver på cirka halv distance, og der tildeles point til de første ni kørere (12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1) – akkurat som det kendes fra Tissot Superpole Race i Superbike-VM, der altid er på 10 omgange, og som blev introduceret i 2019. Sprintløbet vil blive kørt lørdag kl. 15.

Q1- og Q2-formatet bevares, men nu på grundlag af to fredagstræninger, der bliver lidt længere end de nuværende. En 30-minutters fri træning lørdag afløser den nuværende FP4.  

Bagtanken med det ekstra løb er selvsagt at pifte lørdagsaktivitererne op ved GP’erne, men blandt kørerne, som skal levere showet, er der delte meninger om det nye koncept.

Yamaha’s nummer 1, Fabio Quartararo, kalder ligefrem ideen dum: 

– Vi er ikke blevet spurgt, men jeg synes, det er dumt at have et sprintløb oven i løbet om søndagen, siger den regerende verdensmester.

Aleix Espargaro, som i år jagter Aprilia’s første MotoGP-titel, er heller ikke vild med ideen:

– Med al respekt, dette er ikke Superbike-VM. MotoGP rummer masser er elektronik, aerodynamik og den slags. Vi har nok at gøre med at finde det rette setup til søndagens race. Hvis de nu begrænser vores træningstid, bliver det svært, lyder det fra spanieren.

Hans bror Pol jubler heller ikke:

– Dobbelt arbejde, dobbelt risiko, men samme betaling, er konklusionen fra Honda-køreren.

Hans teamkollega, Marc Marquez, er til gengæld frisk på at køre det ekstra lørdagsløb:

– Sprintløbet er godt for vores show, og derfor er det en klog beslutning. Som racerkører er jeg naturligvis fokuseret på søndagene. Det nye format giver dog afveksling, men også mindre træningstid, hvilket gør fabrikkernes arbejde endnu mere vigtigt, mener den 8-dobbelte verdensmester.

Hvad mener du om det nye løbsformat?

Annonce

Annonce