Stærkt forsvar af DM-føringen ved MX-mesterskaberne i Svendborg

Rasmus Pedersen med den røde nummerplade i A MX2-klassen. Foto: Mikkel Wendelboe

Motorcykel Clubben Svendborg var lørdag den 1. juli vært for årets fjerde afdeling af DM Motocross. Det blev en regnvåd én af slagsen, hvilket dog ikke lagde en dæmper på kørernes indsats på banen. Der er nu kørt mere end halvdelen af sæsonens syv DM-afdelinger, og det er nu, de vigtige point skal sikres. 

I A MX1-klassen kom Svebølle Moto Cross Klubs Mathias Jørgensen til Svendborg som indehaver af den røde nummerplade, og det var han stadig, da dagen var omme. Jørgensen var suverænt godt kørende og ikke til at nå for de øvrige kørere, og det til to gange holeshot og heatsejr i begge dagens første heat. En udelukkelse fra dagens afsluttende superheat forhindrede Jørgensen i at få maks. point og gav ham en samlet 3.-plads på dagen, men de to heatsejre holder ham på en, om ikke sikker, så dog komfortabel 1.-plads i den samlede mesterskabsstilling. Vinderen på dagen blev Randers Motor Sports Nicklas Haagensen, som med en 3.-plads, en 2.-plads og en 3.-plads altså sikrede sig point nok til at stå øverst på skamlen i Svendborg, men også til, at han nu ligger nummer to i den samlede stilling efter Mathias Jørgensen. Dagens nummer to blev Kim O. Sørensen fra Han Herred Motor Klub, og hans præstation sikrede ham desuden en plads i top tre i den samlede stilling her efter fjerde afdeling.

I A MX2-klassen blev der også holdt godt fast i den røde nummerplade af Kolding Moto Cross Klubs Rasmus Pedersen. Med en 2.-plads og en 3.-plads i dagens to første heat og til slut en sejr i superheatet, hvor de hurtigste kørere fra MX1 og MX2 dyster mod hinanden, fortsatte Rasmus Pedersen sin stime af podiepladser i denne sæson. Det sikrede ham 1.-pladsen på dagen og øgede samtidig hans forspring til nærmeste forfølger i den samlede mesterskabsstilling, Magnus Smith fra Næstved Motor Klub. Magnus Smith havde ellers også en mere end godkendt dag i Svendborg, hvor han med en 1.-plads, en 6.-plads og en 2.-plads blev dagens samlede nummer tre. En god dag havde også imponerende Mads Fredsøe fra Fyens Motor Sport, som med en 3.-plads, en heatsejr og en 4.-plads, sikrede sig dagens samlede andenplads og desuden Westcoast MX Fighterprisen for sin indsats. Den samlede top 3 i MX2-klassen forbliver uændret efter lørdagens løb i Svendborg, med Magnus Smith og Kolding Moto Cross Klubs Thomas Rasmussen i hælene på Rasmus Pedersen.

I Mini 85-klassen er kørerne i aldersgruppen 10-15 år, og selvom de dermed er de yngste deltagere på dagen, bliver der kørt rigtig, rigtig stærkt. Morsø Moto Cross Klubs Jacob Bloch var hurtigste mand på dagen med to heatsejre – et resultat, der samtidig løftede ham fra en 3.-plads til en 2.-plads i den samlede mesterskabsstilling. Svebølles Moto Cross Klubs Bertram Thorius blev nummer to på dagen og rykker op som nummer tre i det samlede regnskab. Vestjysk Moto Cross Clubs Oliver Hald blev nummer tre på dagen, og han holder dermed fast i sin position som fører af den samlede stilling.

Alle resultater fra Svendborg kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside: https://dmusport.dk/motocross/stillinger-motocross/#toggle-id-1

Næste afdeling af A-klassernes DM Motocross køres den 5. august på Korskrobanen hos Vestjysk Moto Cross Club. Mini 85-klassen kører deres næste afdeling på Solbjergbanen på Mors den 19. august.

Annonce

Annonce