Superbike-DM: Dobbelt-sejr til Tirsgaard-brødrene

Foto: Morten Kimer – kimersfoto.dk

Løb 3 og 4 i roadracing-DM blev afviklet i den forgangne weekend på Mantorp Park som en del af et stort Zenergy Racing-arrangement med danske og svenske kørere. Brødrene Steven og Simon Tirsgaard på BMW og Michael Møller Pedersen på Aprilia dominerede i Superbike-klassen, hvor Steven Tirsgaard vandt begge løb foran Simon Tirsgaard, mens Michael Møller Pedersen blev nummer 3 både lørdag og søndag.

Foto: Morten Kimer – kimersfoto.dk

Til det første løb lørdag resulterede tidtagningen i pole til Steven Tirsgaard med Simon Tirsgaard som nr. 2 og Michael Møller Pedersen som nummer 3. Aprilia-køreren tog starten, mens Steven og Simon dumpede ned på 3.- og 4.-pladsen. Men Michael Møller Pedersen havde problemer med at få tilstrækkelig varme og bid i fordækket, og efter få omgange var de to BMW-kørere fremme på 1.- og 2.-pladsen. Det udviklede sig hurtigt til en tæt dyst mellem brødrene, hvor føringen skiftede nogle gange. Men ved det ternede flag var Steven Tirsgaard først med Simon Tirsgaard 1 sekund efter, mens 3.-pladsen blev indtaget af Michael Møller Pedersen.

Til løbet om søndagen havde Simon Tirsgaard pole med tiden 1.16,857 med Steven Tirsgaard på startplacering som nr. 2, og igen startede Michael Møller Pedersen som nummer 3. Starten blev taget af Steven Tirsgaard, som blev fulgt ind i første sving af Michael Møller Pedersen, men snart kom Simon Torsgaard forbi Aprilia’en. Løbet udviklede sig meget hurtigt til en gentagelse af lørdagens. De to BMW-brødre kæmpede hårdt, men Steven kørte først over stregen, 0,312 sekund foran Simon. I mål efter Michael Møller Pedersen kom Ulrik Døssing Nielsen på Ducati, der på tredjesidste omgang var fremme på 3.-pladsen, men til sidst blev overhalet af Michael Møller Pedersen.

Stillingen i Superbike-DM efter fire afdelinger:
1. Steven Tirsgaard, BMW, 86 point
2. Simon Tirsgaard, BMW, 85 point
3. Michael Møller Pedersen, Aprilia, 73 point
4. Ulrik Døssing Nielsen, Ducati, 26 point
5. René Prang, Aprilia, 24 point

Annonce

Annonce