Superbike-DM: Sejre til Simon Tirsgaard og Michael Møller Pedersen på Slovakiaring

Foto: Morten Kimer – kimersfoto.dk

Simon Tirsgaard på BMW S 1000 RR og Michael Møller Pedersen på Aprilia RSV4 RF kørte begge topplaceringer hjem, da årets første afdeling af roadracing-DM i påsken blev afviklet over fire dage på den 5,922 km lange Slovakiaring i Slovakiet.

Zenergy Racing stod som arrangør, og med i alt 343 kørere fra mange lande i Europa var klasserne fyldt godt op. Temperaturen i luften og på banen var meget lav, og med regnbyger torsdag og periodevis smådryppen resten af weekenden gav det udfordringer for kørerne, hvilket resulterede i mange afkørsler og styrt bl.a. på grund af den lave asfalttemperatur.

Michael Møller Pedersen havde 6. startposition, men kom godt fra start og lå på de første omgang på 3.-pladsen efter Simon og Steven Tirsgaard. Undervejs i løbet blev Michael overhalet af finnen Ville Valtonen, og han nåede at tage 3.-pladsen tilbage på de resterende omgange. Den hurtige finne var imidlertid ikke med i det danske mesterskab, så i DM-sammenhæng sluttede Michael Møller Pedersen på en 3.-plads. Simon Tirsgaard vandt, og Steven Tirsgaard blev nummer 2.

I søndagens løb tog Michael Møller Pedersen starten fra tredje plads på grid’en. Han var først inde i første sving, og herfra øgede han afstanden til konkurrenterne omgang efter omgang. Ved det ternede flag havde Michael Møller Pedersende et forspring på 2,6 sekund, og undervejs satte han stævnets hurtigste omgangstid på 2.08,647.

– Jeg kom bestemt ikke sovende til søndagens sejr. Efter en masse forsøg med opsætning og dækvalg over de fire dage lykkedes det til sidst at få en rigtig god “føling” med cyklen, siger Michael Møller Pedersen.

Næste afdeling af Superbike-DM køres på Mantorp Park den 12.-14. maj.

DM-stilling efter de to første løb i Supertbike-klassen:
1. Simon Tirsgaard 45, 2. Michael Møller Pedersen 41, 3. Steven Tirsgaard, 4. Rene Prang 24 point.

Annonce

Annonce