Superbike-VM: Bautista sætter nye rekorder

Ducati’s nye vidunderbarn i Superbike-VM fortsatte søndag sit triumftog på Assen, selv om ekstrem kulde drillede kørerne ved weekendens fjerde afdeling af Superbike-VM på den hollandske bane. Alvaro Bautista vandt både løb 1 og løb 2, der grundet sne og slud tidligt lørdag eftermiddag begge blev afviklet søndag. Med de to seneste sejre har Bautista som den første i Superbike-VM’s historie vundet 11 løb på stribe fra sæsonstart, og han tangerer samtidig Jonathan Reas rekord på 11 på hinanden følgende sejre, som Kawasaki-køreren satte med en uafbrudt stribe af 1.-pladser fra Laguna Seca til Qatar i 2018.

På den hollandske bane fik Bautista dog hårdere modstand end ved de tre foregående VM-afdelinger. I løb 1 indledningsvis fra tyske Marcus Reiterberger, der startede fra første række, men BMW-kørerens tempo droppede markant efter syv af de 21 omgange. Til gengæld kom Rea frem på 2.-pladsen efter en start som nummer otte på grid’en. Yamaha-kørerne Michael van der Mark og Alex Lowes har fået fart på deres R1’ere til 2019, og hollænderen snuppede den sidste podieplacering foran sin teamkollega.

I løb 2 blev en noget forbløffet Bautista overhalet af Rea allerede halvt henne på første omgang, og Kawa-køreren holdt sig i front indtil sjette omgang. Tempoet var overraskende langsomt, men Reas strategi var tydeligvis at spolere Bautistas rytme og få flere kørere involveret i kampen om de forreste placeringer. Men da spanieren først havde overtaget føringen, var han ikke til at stoppe. Teamkollegaen Chaz Davies var kortvarigt fremme på 2.-pladsen, mens Rea var nede som nummer fire, men snart var alt ved det gamle med Rea tilbage på 2.-pladsen tæt fulgt af først Lowes og så van der Mark. Og da den topmotiverede hollænder på de sidste omgange så en åbning, slog han til. Rea fik byttet tilbage et par gange, men Yamaha-køreren var benhård og krydsede målstregen 18 tusindedele foran Kawasaki’s firedobbelte verdensmester.