Superbike-VM: Bautista snupper årets tredje triplesejr på Catalunya

Kombinationen Ducati og Alvaro Bautista er ikke til at standse lige nu. I weekenden scorede den 38-årige spanier på Catalunya-banen årets tredje triple-sejr i denne sæson  – altså sejr i begge løb over 20 omgange samt søndagens sprint på 10 omgange.

Måske ikke særligt overraskende, for også før denne weekend havde ingen formået at slå Bautista på en Panigale på banen i Montmelo.

Det gjorde ikke synlig forskel, at Bautistas Ducati efter 3. VM-afdeling på Assen jævnfør WSBK-reglementets balanceregler var blevet stækket 250 o/m, så den nu maksimalt må snurre 15.850 o/m. Spanieren underbød sin egen pole position-rekord med 2 tiendedele, og han vandt alle tre løb overlegent. I løb 1 med 8.864 sekunders forspring, i Sprintet med 2,110 sekunder og i løb 2 med 8,583 sekunder. 

Alle tre gange med Toprak Razgatlioglu på 2.-pladsen. Yamaha-køreren har så småt set i øjnene, at det stort set er umuligt for ham at køre om VM-titlen, og at en samlet 2.-plads er det eneste realistiske mål.

Jonathan Rea har også accepteret, at han ikke har raceren til at slå Bautista lige nu – selv om Kawasaki’en fra Barcelona-afdelingen har fået 250 o/m mere at gøre med (nu maks. 14.850 o/m). I løb 1 blev Rea nummer 3 blot 0,063 sekund efter Razgatlioglu. På sprintløbets sidste omgang styrtede Kawa-køreren for enden af langsiden i forsøget på at forsvare en 2.-plads. Det var så småt begyndt at regne, og da ZX-10RR’ens fordæk ramte den hvide stribe i banekanten, gled Rea i gruset. 

Styrtet betød, at Rea skulle starte som nummer 10 i løb 2, hvor de første ni startplaceringer bestemmes af resultatet i Sprint-løbet. Trods ihærdig opkørsel og omgangstider, som for den bedste var 3,6 tiendedele hurtigere end Topraks, blev det kun til en 5.-plads for Rea.

Andrea Locatelli og Michael Ruben Rinaldi – teamkolleger til henholdsvis Razgatlioglu og Bautista – gjorde indtryk med 3.-pladser i henholdsvis Sprint og løb 2. Et endnu bedre resultat var i spil for Rinaldi i løb 1, hvor han sloges indædt med Axel Bassani, der kører en privat Ducati. Balladen startede med et puf fra Rinaldi, som kort efter starten gik lovlig snævert indenom Bassani i sving 3. Manøvren blev returneret i udgangen af sving 10, hvor kontakten mellem de to førte til, at Rinaldi styrtede. Bassani blev efterfølgende idømt en Long Lap-straf for hændelsen.

Alvaro Bautista har foreløbig vundet alle de løb, han har fuldført i denne sæson. Vi får se, om sejrsstimen fortsætter om fire uger, når femte VM-afdeling køres på Misano.

Superbike-VM-stilling efter 4 af 12 afdelinger:

1. Bautista 236, 2. Razgatlioglu 167, 3. Locatelli 133, 4. Rea 100, 5. Bassani 91, 6. Aegerter 73, 7. Rinaldi 72, 8. Vierge 68, 9. Lowes 62, 10. Lecuona.

Annonce

Annonce