Superbike-VM: Ducati-fest i gult på Misano

Ducati’s traditionelle røde farve var afløst af en forfriskende gul, da Alvaro Bautista i weekenden med tre sejre udvidede sit pointforspring til konkurrenterne i Superbike-VM på den italienske producents hjemmebane, Misano. Den gule lakering var en historisk hilsen til 70’ernes sportsmodeller, 750 Sport og 750 SS, men bestemt også til Ducati’s 748, som Paolo Casoli vandt Supersport World Series med i 1997. 

Bautistas teamkollega optrådte også helt i gult, og sammen skænkede de i lørdagens løb 1 Ducati mærkets tredje 1-2-sejr i år. I søndagens sprintløb måtte Rinaldi dog se 2.-pladsen gå til en hårdt kæmpende Toprak Razgatlioglu, som her var en reelt udfordring for Bautista. De to skiftedes til at ligge i front flere gange, men da løbet blev stoppet på 7. omgang med røde flag, var Bautista forrest, hvilket tydeligt frustrerede Yamaha-køreren, som havde farten til en sejr.  

Årsagen til det røde flag var et dobbeltstyrt forårsaget af Danillo Petrucci, som allerede på første omgang blev straffet med en Long Lap, fordi han i sving 2 havde puffet til Yamaha-køreren Dominique Aegerter, som så skubbede til teamkollega Remy Gardner, så begge styrtede. I forsøget på at indhente det tabte kom Petrucci i sving 8 for tæt på Honda-køreren Iker Lecuonas bagdæk, så begge styrtede. Et par ærgerlige episoder for Petrux, der kører på Barni-teamets Panigale V4, og som havde imponeret med næstbedste tid i anden fri træning og 4.-bedste tid i Superpole. I løb 1 væltede han af egen kraft fra en 4.-plads – også i sving 8.

Styrt kom også til at afgøre kampen om de sidste podieplaceringer i søndagens løb 2, da Rinaldi forsøgte at tage 2.-pladsen tilbage fra Razgatlioglu, men blev overrasket af både suget fra slipstrømmen og Topraks brutale indbremsning efter startmål-langsiden, så han kortvarigt rørte Yamaha’ens bagdæk og styrtede. Heldigvis forblev Razgatlioglu på hjulene. 3.-pladsen gik i stedet til Axel Bassani, der var blevet nummer 4 i både løb 1 og sprintracet.

VM-stilling efter 15 af 36 løb
1. Bautista 298, 2. Razgatlioglu 212, 3. Locatelli 150, 4. Rea 129, 5. Bassani 126, 6. Rinaldi 99, 7. Aegerter 88, 8. Vierge 87, 9. Lowes 75, 10. Petrucci. 

Annonce

Annonce