Superbike-VM: Hattrick i Holland for Bautista og Ducati

Med pole position og sejr i alle tre løb var der fuld plade for Alvaro Bautista og Ducati ved årets første europæiske afdeling af SBK-Superbike-VM, der i weekenden blev kørt på Assen i Holland. Løb 2-sejren søndag var Bautistas 40. i Superbike-klassen og Ducati’s sejr nummer 400.

I lørdagens løb 1 førte Kawasaki’s Jonathan Rea, som med 17 sejre på den hollandske bane havde en vis favoritværdighed, på de første 8 omgange, men herefter tog Bautista over. Toprak Razgatlioglu kunne heller ikke matche tempoet fra Ducati’s #1. De sluttede i denne rækkefølge.

Også i søndag formiddags sprintløb over 10 omgange var Bautista urørlig, mens Rea og Razgatlioglu halsede efter. Men i løb 2 udfordrede Razgatlioglu og Rea spanieren, som dog snart kom tilbage i føring og herfra blot satte tempoet op. Rea missede en nedgearing og styrtede, mens Razgatlioglu måtte se sig slået med 3,9 sekunder ved målstregen.

Topraks teamkollega Andrea Locatelli kom i mål på 3.-pladsen og blev fulgt af Ducati-køreren Axel Bassani, som i en afgørende bremseduel med Dominique Aegerter kørte lige gennem Geert Timmer-chikanen og derfor blev sat en placering bagud. Dermed blev den dobbelte Supersport-verdensmester fra Schweiz noteret for 4.-pladsen – et virkelig flot resultat i hans blot tredje VM-afdeling i den store klasse.

Efter af have hentet henholdsvis en 13.- og en 10.-plads i løb 1 og sprint styrtede hjemmebanehelten Michael van der Mark voldsomt i chikanen – i en brutalt høj highsider, der kostede hollænderen et åbent lårbensbrud.

Næste afdeling køres om 14 dage på Barcelona-banen.

VM-stilling efter 3 af 12 afdelinger: 1. Bautista 174, 2. Razgatlioglu 118, 3. Locatelli 104, 4. Bassani 77, 5. Rea 73, 6. Rinaldi 54, 7. Petrucci 51, 8. Aegerter 50, 9. Vierge 49, 10. Lowes 44.