Superbike-VM: Michael van der Mark i dobbelt Yamaha-triumf

De unge vilde slog i den grad til ved weekendens 6. afdeling af Superbike-VM på Donington Park i England. Lørdag stormede 25-årige Michael van der Mark fra en 6.-plads på grid’en til en overbevisende sejr. Den første til en hollænder i Superbike-VM’s 30-årige historie, og den første sejr til Yamaha, siden Marco Melandri vandt på Portimao i 2011.

Jonathan Rea og Tom Sykes kom i mål som nummer to og tre henholdsvis 1,1 og 2,2 sekunder efter Yamaha-køreren, der ligesom Aprilia’s Lorenzo Savadori havde taget chancen og valgt Pirelli’s nye 200/65-bagdæk.

Logisk nok valgte flere kørere i feltet at starte i søndagens løb 2 på det højere bagdæk. Blandt dem Jonathan Rea og van der Marks teamkollega Alex Lowes, der startede fra pole position takket være lørdagens 4.-plads. Lowes kom perfekt fra start, tæt fulgt af Savadori og gæstekøreren Leon Haslam, der dog smed sin Puccetti-Kawasaki allerede på anden omgang. Det varede imidlertid ikke mange omgange, før van der Mark og Rea var fremme i top 4.

Lowes lignede længe endnu en Yamaha-vinder på Donington, men på 17. omgang overtog Rea føringen, som van der Mark dog snuppede blot en runde senere. 65-bagdækket var åbenbart ikke lykken for Rea, som pludselig måtte forsvare sig mod SBK-debutanten Toprak Razgatlioglu, der ikke var bleg for at sætte den 3-dobbelte verdensmester på plads. Med mindre end en omgang til det ternede flag måtte Rea se sig slået af den 21-årige Kawa-kører, der med søndagens 2.-plads blev den første tyrkiske kører på sejrsskamlen i et Superbike-VM løb.

Med “blot” en 2.- og en 3.-plads blev det ikke på Donington, at Rea kunne fejre sin sejr nummer 60, der vil gøre ham til den mest vindende kører i Superbike-VM’s historie, men i pointstillingen fik han udbygget afstanden til Chaz Davies på 2.-pladsen fra 47 til 64 point.

Næste afdeling af Superbike-VM køres på Brno den 9. og 10. juni.

VM-stilling efter 6 afdelinger (12 løb):
1. Rea 245, 2. Davies 181, 3. van der Mark 163, 4. Sykes 163, 5. Melandri 136, 6. Fores 124, 7. Lowes 118, 8. Razgatlioglu 78, 9. Baz 67, 10. Torres.

Annonce

Annonce

Screenshot