Superbike-VM: Michael van der Mark i dobbelt Yamaha-triumf

De unge vilde slog i den grad til ved weekendens 6. afdeling af Superbike-VM på Donington Park i England. Lørdag stormede 25-årige Michael van der Mark fra en 6.-plads på grid’en til en overbevisende sejr. Den første til en hollænder i Superbike-VM’s 30-årige historie, og den første sejr til Yamaha, siden Marco Melandri vandt på Portimao i 2011.

Jonathan Rea og Tom Sykes kom i mål som nummer to og tre henholdsvis 1,1 og 2,2 sekunder efter Yamaha-køreren, der ligesom Aprilia’s Lorenzo Savadori havde taget chancen og valgt Pirelli’s nye 200/65-bagdæk.

Logisk nok valgte flere kørere i feltet at starte i søndagens løb 2 på det højere bagdæk. Blandt dem Jonathan Rea og van der Marks teamkollega Alex Lowes, der startede fra pole position takket være lørdagens 4.-plads. Lowes kom perfekt fra start, tæt fulgt af Savadori og gæstekøreren Leon Haslam, der dog smed sin Puccetti-Kawasaki allerede på anden omgang. Det varede imidlertid ikke mange omgange, før van der Mark og Rea var fremme i top 4.

Lowes lignede længe endnu en Yamaha-vinder på Donington, men på 17. omgang overtog Rea føringen, som van der Mark dog snuppede blot en runde senere. 65-bagdækket var åbenbart ikke lykken for Rea, som pludselig måtte forsvare sig mod SBK-debutanten Toprak Razgatlioglu, der ikke var bleg for at sætte den 3-dobbelte verdensmester på plads. Med mindre end en omgang til det ternede flag måtte Rea se sig slået af den 21-årige Kawa-kører, der med søndagens 2.-plads blev den første tyrkiske kører på sejrsskamlen i et Superbike-VM løb.

Med “blot” en 2.- og en 3.-plads blev det ikke på Donington, at Rea kunne fejre sin sejr nummer 60, der vil gøre ham til den mest vindende kører i Superbike-VM’s historie, men i pointstillingen fik han udbygget afstanden til Chaz Davies på 2.-pladsen fra 47 til 64 point.

Næste afdeling af Superbike-VM køres på Brno den 9. og 10. juni.

VM-stilling efter 6 afdelinger (12 løb):
1. Rea 245, 2. Davies 181, 3. van der Mark 163, 4. Sykes 163, 5. Melandri 136, 6. Fores 124, 7. Lowes 118, 8. Razgatlioglu 78, 9. Baz 67, 10. Torres.