Superbike-VM: Ni sejre på stribe til Bautista

Ingen kan tilsynelandende stoppe Superbike-debutanten Alvaro Bautista og hans Ducati Panigale V4 R. I årets tredje VM-afdeling, som i weekenden blev kørt på Motorland Aragon, vandt spanieren alle tre løb i overlegen stil – akkurat som han gjorde ved sæsonstarten i Australien og den efterfølgende afdeling i Thailand. Dermed tangerer Bautista rekorden på ni sejre i træk fra sæsonstart, som Neil Hodgson satte, da han i 2003 erobrede titlen i Superbike-VM.

Og nej – overlegent er ikke for stort et ord. I lørdagens løb 1 var Bautistas forspring ved målstregen 15,170 sekund. I Søndagens Superpole-race over 10 omgange 5,791 sekund og i løb 2 søndag 6,867 sekund. Sidstnævnte var i øvrigt Ducati’s sejr nummer 350 i Superbike-VM. Ligesom i de seks foregående kom Jonathan Rea i mål som nummer to i alle tre løb på Aragon. Men den firedobbelte verdensmester måtte kæmpe hårdere end normalt for 2.-pladserne. Især i løb 2, hvor Kawasaki-køreren fik alvorlig konkurrence fra sin nye teamkollega Leon Haslam, Yamaha’s Alex Lowes og Chaz Davies, der langt om længe er ved at blive fortrolig med Ducati’s nye V4-racer.

FIM’s Superbike-kommision har mulighed for at regulere jævnbyrdigheden mellem de deltagende motorcykler efter tre VM-afdelinger, og det er nu. Det store spørgsmål er, om de vælger at tage 250 eller 500 o/m fra Ducati V4 R, som er homologeret til et maksimalt omdrejningstal på 16.350 o/m – hvilket jo også vil straffe Davies, Michael Ruben Rinaldi og Eugene Laverty, der også kører V4 R.

Efter 2019-reglementet tildeles mc-producenterne såkaldte consession points – handikap-point – efter deres podieplaceringer i tørvejrsrace. 3 for en sejr, 2 for en 2.-plads og 1 for en 3.-plads. Hvis en producent efter tre afdelinger er mere end 9 point efter den førende producent, må denne foretage en opgradering af motoren. Efter Aragon har Ducati i alt 29 point, Kawasaki har 20 og Yamaha 5. Det vil sige, at Yamaha (samt BMW og Honda, som er øvrige producenter i Superbike-VM i år) nu kan foretage en opgradering før næste VM-afdeling, som køres i den kommende weekend på Assen i Holland.

VM-stilling efter 3 af 13 afdelinger:
1. Bautista 186, 2. Rea 147, 3. Lowes 100, 4. van der Mark 79, 5. Haslam 74, 6. Melandri 63, 7. Davies 56, 8. Cortese 56, 9. Sykes 39, 10. Torres 35.

Annonce

Annonce

Screenshot