Superbike-VM på Donington: Dobbelt Kawasaki-triumf til ære for Nicky Hayden

Nicky Hayden forlod denne verden for en uge siden, men The Kentucky Kid var i alles tanker, da Donington Park i weekenden lagde asfalt til 6. afdeling af Superbike-VM. Blandt publikum sås masser af #69-flag og Hayden t-shirts, og flere kørerne havde #69-sticker på hjelm eller racer. Før løb 1 om lørdagen blev der holdt en minuts stilhed til ære for amerikaneren. Og da Tom Sykes, Leon Haslam og Alex Lowes besteg sejrsskamlen efter løbet, var de alle iført sorte #69 t-shirts.

Sykes dedikerede i parc fermé sin niende Donington-sejr i træk (ny rekord) til Hayden og dennes familie efter et løb, der var fyldt med drama. Chaz Davies tog starten og førte til slutningen af 6. omgang, da han smed sin Ducati i opløbskurven Goddars. Herefter overtog Rea føringen, indtil Sykes gik i front seks omgange fra mål. Stort set samtidig tabte Rea for alvor fart på grund af en sivepunktering på baghjulet, før han styrtede med høj fart på vej ud af de hurtige Craner Curves. Marco Melandri var på vej til endnu en 3.-plads på Ducati’en, da et vindpust sendte ham på den forkerte side af curben på vej på sidste sving. Denne fejl blev hurtigt udnyttet af Alex Lowes, der kom i mål efter BSB-køreren Leon Haslam, der gjorde midlertidigt SBK-comeback på en Pucetti-Kawasaki.

4.-pladsen gav Melandri pole position i søndagens løb 2, hvor Rea startede fra 10. position, men det var Leandro Mercado på Aprilia, der tog starten. Allerede på anden omgang var Rea dog i føring. Ret meget længere kom Leon Haslam ikke – han styrtede efter en gang skubben i Goddards forårsaget af Leandro Mercado og en lidt for ivrig Michael van der Mark. Balladen sendte Chaz Davies, der ellers var fremme på 6.-pladsen, en tur i græsset og ned på 13. pladsen. Men Davies bed tænderne sammen og kørte sig frem til en imponerende 3.-plads. Med samme ihærdighed forsøgte Tom Sykes at indhente Jonathan Rea, men trods stribevis af hurtigste løbsomgange lykkedes det ikke Sykes at score sin 10. Donnington-sejr i træk. Rea kørte først over stregen og skænkede dermed Kawasaki deres SBK-sejr nummer 100.

Næste afdeling af Superbike-VM kører på Misano om tre uger.

VM-stilling efter 6 afdelinger (12 løb):
1. Rea 260, 2. Sykes 205, 3. Davies, 185, 4. Melandri 137, 5. Lowes 110, 6. Forés 90, 7. van der Mark 89, 8. Camier 74, 9. Torres 72, 10. Laverty 58.