Superbike-VM: Rea åbnede ballet med en dobbeltsejr

2017-sæsonen fik den bedst mulige start for Kawasaki’s dobbelte verdensmester, da første afdeling af Superbike-VM i weekenden blev kørt på Philip Island i Australien. Jonathan Rea vandt begge løb, og dermed har den nordirske kører gjort, hvad han kunne i forsøget på at blive den første, der vinder tre VM-titler i træk i SBK-klassens 30-årige historie.

I løb 1 startede Rea perfekt fra pole position tæt fulgt af teamkollega Tom Sykes, men inden første sving var de begge overhalet af Ducati-kørerne Chaz Davies og Marco Melandri, som startede i første række og imponerede stort i sit comeback i klassen. Alex Lowes hang godt på, og de fem kørere, som alle var i front på et eller andet tidspunkt, byttede flittigt pladser. Samtidig passede de hver især på deres dækslid, så ingen af dem satsede alt og stak af – der gik næsten cykelløb i den. Alligevel måtte Melandri på 14. omgang en tur af banen efter et intermezzo med Lowes.

Lurepasseriet blev dog smidt overbord på de sidste omgange, hvor der igen blev overhalet vildt, men Rea timede afslutningen af løbet til perfektion, og han kørte i mål 0,042 sekund foran Chaz Davies. Sykes fulgte på 3.-pladsen fulgt af Lowes. Nicky Hayden kørte sin nye Fireblade hjem på en 11.-plads, og hans nye teamkollega, SBK-debutanten Stefan Bradl, der også kommer fra MotoGP, snuppede det sidste VM-point med en 15.-plads.

Søndag kørtes løb 2, og for første gang så vi det nye startformat, hvor lørdagens nummer 4,5 og 6 starter i første række, 7, 8 og 9 i anden og 3, 2, 1 i tredje. Altså Lowes på pole og Rea i niende startposition. Denne gang var Xavi Fores på en Barni Ducati og Aprilia’s Eugene Laverty, som også er tilbage efter et par sæsoner i MotoGP, også med helt fremme.

Det nye format skulle ryste posen og skabe ny spænding i løb 2, men allerede på femte omgang var Rea i føring. Fores fulgte med og drillede topkørerne, men på de sidste omgange stod slaget mellem Chaz Davies, Melandri og Rea. Og endnu en gang kunne Rea køre først over stregen – denne gang blot 0,025 sekund foran Davies, mens Melandri blev nummer tre.

Næste afdeling køres om 14 dage på Buriram-banen i Thailand.

Top 10 i VM-stillingen efter 1. af 13 afdelinger: Rea 50, Davies 40, Sykes 26, Lowes 26, Fores 21, Camier 19, Melandri 16, van der Mark 16, Laverty 14, Torres 9.

Annonce

Annonce