Superbike-VM: Rea haler ind på Bautista efter dramatisk Misano-weekend

En femte VM-titel ser pludselig ikke så umulig ud for Kawasaki’s firedobbelte verdensmester Jonathan Rea. Før weekendens 7. VM-afdeling, der blev kørt på Misano, lå Rea 41 point efter Ducati’s altdominerende Alvaro Bautista i den foreløbige VM-stilling. Men efter de tre løb på den italienske bane er forskellen reduceret til under det halve.

Balladen startede allerede for Bautista i lørdagens løb 1, der grundet kraftig regn blev flaget rødt hele to gange. Først umiddelbart inden det skulle sættes i gang, og derpå efter tre omgange. Løbet var spanierens første i regn på en Superbike-racer, og han skulle tydeligvis lige lære Pirelli’s regndæk at kende. Rea havde til gengæld fin fart på, selv om havde valgt at sidde over i lørdagens tredje fri træning, der netop blev kørt på våd bane. Men endnu hurtigere var Yamaha’s Alex Lowes, der kørte i et tempo, som selv ikke Rea kunne matche – så længe det varede, for pludselig lå R1’eren med #22 i gruset. Efter Rea så BMW’s Tom Sykes komfortabel ud på 2.-pladsen, mens Bautista pludselig havde travlt med at holde sig foran Ten Kate-Yamaha’s Loris Baz, der begyndte at lægge billet ind på 3.-pladsen. Det endte dog med en 3.-plads til Bautista, mens Rea med sin sejr halede 9 point ind på rivalen.

Asfalten var heldigvis tør til søndagens Superpole-sprintløb over 10 omgange. Også for Bautista lignede det business as usual med en klar sejr med 7,3 sekunders forspring. Dog ikke til Rea, der smed 2.-pladsen væk i et spektakulært styrt, der endte i en sidelæns kolbøtte, men dog nåede at komm i mål som nummer fem. Lowes og Reas teamkollega Leon Haslam blev henholdsvis nummer to og tre. Bautista fik således udbygget sit pointforspring fra 32 til 39. 

Kawa-køreren Toprak Razgatlioglu blev nummer fire i sprintløbet, og det 22-årige stortalent fra Tyrkiet kom til at spille en væsentlig rolle i søndagens løb 2 over den fulde distance på 21 omgange. Bautista startede perfekt fra pole position og havde et forspring på godt et halvt sekund til Leon Haslam, men selvsvikkerheden efter sejren i sprintracet gjorde formentlig spanieren overmodig, for allerede i sving 4 på anden omgang tabte han sin Ducati i en forhjulsudskridning, der ikke kunne reddes. Rea fik snuppet føringen fra teamkollega Haslam, men pludselig meldte Razgatlioglu sig i kampen om sejren. Og da Kawa’en med #54 kortvarigt kom i front, måtte Rea for alvor bide tænderne sammen på de sidste omgange for at erobre sejren og de vigtige 25 point, som han hentede 0,381 sekund foran Razgatlioglu. Bautista var kommet på hjulene igen og fik begrænset skaderne med en 14.-plads og 2 point.

Der er således blot 16 point fra Bautista til Rea før 8. afdeling af Superbike-VM, der køres den 6. og 7. juli på Donington-banen i England.

Stilling i Superbike-VM efter 7 af 13 afdelinger:1. Bautista 330, 2. Rea 314, 3. van der Mark 188, 4. Lowes 164, 5. Haslam 153, 6. Razgatlioglu 121, 7. Melandri 116, 8. Davies 114, 9. Sykes 110, 10. Cortese 93.   

http://www.worldsbk.com/en/videos/2019/2019%20WorldSBK%20Misano%20Bautista%20crash%20Race%202%20Clip

Annonce

Annonce

Screenshot