Superbike-VM: Rea snupper tredje titel i træk

Som den første i Superbike-VM’s historie sikrede Jonathan Rea sig søndag sin tredje VM-titel på stribe. Kawa-kørerens opgave på Magny Cours var enkel: Han skulle blot hente 5 point mere end teamkollega Tom Sykes i lørdagens løb 1, så ville ingen kunne indhente ham i sæsonens fem resterende løb. Og Rea leverede i den grad varen. Han dominerede samtlige træninger og snuppede poleposition med en overlegen tid, selv om han styrtede på første omgang i Superpole 2 på den regnvåde og derfor ultraglatte franske asfalt.

Banen var også våd i lørdagens løb 1, hvor Rea fortsatte sin dominans. Han trak hurtigt fra resten af feltet, hvor flere havde store problemer med det manglende grip. Michael van der Mark styrtede i udgangen ad Adeleide-hårnålen, men kom på hjulene igen og sluttede på 9.-pladsen. Store vanskeligheder var der også for Ducati’s Chaz Davies, som bogstavelig talt skøjtede rundt på grund af en fejl i elektronikken, der spolerede funktionen af traction control og motorbremsestyring og derfor måtte tage til takke med en 10.-plads. Bedre gik det for Davies’ rival i kampen om den samlede 2.-plads i VM, Tom Sykes, der trods den alvorlige håndskade, han pådrog sig på Portimao for 14 dage siden, kørte en 3.-plads hjem. Marco Melandri kom over stregen som nummer to, 16,3 sekunder efter Rea.

Søndagens løb 2 blev kørt på tør asfalt, men med begyndende smådryppen, og kørslen blev hektisk på de første omgange – måske fordi kørerne ville have mest muligt ud af den tørre asfalt, så længe det varede. Eugene Laverty var for ivrig med gassen og blev skudt af sin Aprilia, der uheldigvis ramte en undvigende Jonathan Rea, da den kurede hen ad asfalten. Reas højre fodhviler blev slået af, og da det blev konstateret, at han også havde slået foden, valgte han at udgå. Regnen kom dog aldrig for alvor, og løbet blev vundet af Chaz Davies, der kunne glæde sig over, at rivalen Sykes havde valgt et forkert bagdæk og ikke magtede mere end en 7.-plads. Yamaha-duoen Alex Lowes og Michael van der Mark tog de sidste pladser på podiet, hvor der således for første gang i et par år ikke var en eneste Kawasaki-kører at se. I kampen om den samlede 2.-plads er der nu kun 9 point Fra Sykes til Davies, og med to afdelinger og fire løb tilbage er der stadig 100 point at køre om. Lad os håbe, at den kamp i år bliver afgjort uden teamordrer eller indblanding fra andre kørere.

VM-stilling efter 11 af 13 afdelinger (22 løb)
1. Rea 456 (verdensmester), 2. Sykes 336, 3. Davies 327, 4. Melandri 281, 5. Lowes 200, 6. van der Mark 189, 7. Fores 169, 8. Camier 146, 9. Torres 140, 10. Laverty 127.