Superbike-VM: Sejre til Davies og Rea på Laguna Seca

Chaz Davies og Jonathan Rea vandt hver et løb, da 8. afdeling af Superbike-VM i weekenden blev kørt på Laguna Seca i Californien. Lørdag startede Tom Sykes løb 1 fra sin tredje pole position i træk, og Kawa-køreren førte frem til 11. omgang, da Chaz Davies gik inden om i indgangen til den famøse Cork Screw. Rea fulgte med forbi Sykes i næste sving, men kunne ikke matche farten i Davies’ Ducati, der i weekendens anledning var lakeret i de italienske farver – præcis som specialmodellen 1299 R Final Edition, som fredag blev præsenteret på den amerikanske bane. Davies’ teamkollega Marco Melandri kom i mål på 4.-pladsen og skulle dermed starte søndagens løb fra pole position.  

I søndagens løb 2 gjorde Xavi Fores på Barni Ducati og MV Agusta’s Leon Camier Melandri selskab i første startrække. Men inden første omgang var overstået, lå Sykes og Rea, der startede som hhv. 7’er og 8’er, helt fremme på 1.- og 2.-pladsen. Værre gik starten for Davies, der fra 9. position på grid’en var længe om at finde vej gennem trafikken. Rea gik i front efter to omgange, og først på 6. omgang fik Davies erobret 3.-pladsen. Her så han indledningsvis ud til at hale gevaldigt ind på Sykes, men Kawa-køreren skruede tempoet op, når det var nødvendigt og kørte i mål som nummer 2 efter Rea.

Både Davies og Rea dedikerede deres sejre til Nicky Hayden, som med flag, bannere og dekorationer på hjelme og racere blev mindet på Laguna Seca. Haydens afløser i Honda-teamet, unge Jake Gagne fra San Diego, gjorde en flot indsats og kørte i mål som nummer 15 i begge løb.

Næste afdeling af Superbike-VM køres på Lausitzring i Tyskland den 20. august.

VM-stilling efter 8 af 13 afdelinger (16 løb): 1. Rea 341, 2. Sykes 282, 3. Davies 226, 4. Melandri 189, 5. Lowes 148, 6. Fores 132, 7. van der Mark 129, 8. Camier 99, 9. Torres 94, 10. Laverty 89.

Annonce

Annonce