Superbike-VM: Stoprak ikke til at bremse på Magny-Cours

Yamaha’s stjerneskud i Superbike-VM, Toprak Razgatlioglu, kørte først over stregen i alle tre løb ved weekendens 8. afdeling af Superbike-VM på Magny-Cours-banen i Frankrig – den ene gang endda i en rullende stoppie. Men den 25-årige titelkandidat fra Tyrkiet fik ikke lov at glæde sig længe over karrierens første triple-sejr. 

Det rivaliserende Kawasaki-team havde lagt en protest, fordi Razgatlioglu, omend kortvarigt, på sprintløbets sidste omgang havde været i det grønne udenfor baneafgrænsningen i sving 10. Løbsledelsens reaktion kom et par timer senere, da løb 2 var overstået: Toprak Razgatlioglu blev flyttet en plads bagud på resultatlisten. Og Jonathan Rea, der i alle weekendens løb var kommet i mål som nummer to efter den suverænt kørende Yamaha-chauffør, blev dermed erklæret som vinder af formiddagens løb over 10 omgange.


Protesten flugter fuldstændig med regelbogens artikel 3.5.5, men den slår skår i en fantastisk racerweekend, hvor vi så kamphanerne, der kom til Magny Cours med lige mange VM-point, slås tæt og indædt, men hele tiden med tydelig indbyrdes respekt. Med kendelsen blev Razgatlioglus friskbagte pointforspring til Rea reduceret fra 13 til 7 point.

Lørdag gik 3.-pladsen til Razgatlioglus teamkollega Andrea Locatelli, der i øvrigt grundet en identisk forseelse i Assens chikane i juli fik vekslet en podieplacering til en 4.-plads. Reas Kawa-kollega Alex Lowes blev 3’er i sprintløbet, og i løb 2 snuppede en udmattet Scott Redding den sidste plads på sejrsskamlen. Efter Magny-Cours ligger Ducati-køreren 72 point efter 1.-pladsen. 

Se Yamaha-kørerens målstregs-stoppie her:
https://twitter.com/WorldSBK/status/1434135765609586693

Næste VM-afdeling køres på Catalunya-banen udenfor Barcelona om 14 dage.

Annonce

Annonce